3x hoe je het weekend productief kan benutten

Voor wie 5 dagen in de week werkt is een vrij weekend altijd welgekomen. Dan plan je het weekend zo vol dat je niet weet waar eerst te beginnen. En uiteindelijk lijkt er niets te gebeuren omdat de zin er niet is. Hier zijn 5 tips over hoe je het weekend productief kan benutten.

1.Maak een to-do lijstje

Een lijstje helpt je altijd om alles op een rijtje te zetten. Zo kan je bedenken wat je nog moet doen en kun je tijdens het weekend afvinken wat er al gedaan is. Heel leuk als je op het einde van het weekend een volledig afgevinkt lijstje ziet.

2.Zorg voor me-time

Naast het vele werken moet je ook even tijd nemen voor me-time . Las die bijvoorbeeld in voor een halfuurtje tussen het afwerken van je to-do lijstje door. Kan deugd doen om je te focussen op jezelf voor even en dan weer aan de slag te gaan met strijkijzer of poetslap.

3.Plan een fijne afsluiter

Ga je liever relaxen voor tv met een goeie film op tv? Of toch liever naar de dichtsbijzijnde dansbar met je beste vriendin? Het is gelijk wat, maar zorg er voor dat je gewoon een fijne avond beleefd om je weekend een fijne nasmaak te geven.

Hoe benutten jullie het weekend?

Delen:

8 Reacties

 1. 15 augustus 2020 / 08:42

  Die fijne afsluiter vind ik een heel goed idee! Toen ik nog fulltime werkte, merkte ik dat mijn weekend vaak helemaal in beslag werd genomen door huishouden, familiebezoek, enz. Ik miste dan vaak echt de tijd om gewoon even lekker niks te doen. Ook wel belangrijk in een weekend, vind ik, dus tip twee is ook top.

  • Evelyne
   Auteur
   15 augustus 2020 / 12:30

   Inderdaad, even helemaal niets doen in het weekend is zeker ook nodig voor wie tijdens de week geen tijd heeft om zichzelf te verwennen met me-time.

 2. 16 augustus 2020 / 10:27

  Door mijn werk heb ik vaak niet echt vrij in het weekend omdat ik dan geregeld ook klantenafspraken heb aangezien veel mensen in de week natuurlijk werken. Ook dit weekend heb ik zowel vandaag als gisteren een afspraak. Soms wel lastig.
  Verder is het weekend meestal het moment om was te doen en te poetsen.
  Dus die me-time inplannen komt er vaak niet van. Dat afsluiten proberen we inderdaad wel te doen.

  • Evelyne
   Auteur
   16 augustus 2020 / 13:28

   Jammer dat je in het weekend niet wat tijd voor jezelf kan nemen. Maar dat kun je misschien dan wel tijdens de week? Het is inderdaad lastig om in het weekend te werken, je mist zoveel. Al denk ik dat jij nog wel je eigen afspraken kan regelen en dat nog anders is als je in ploegverband moet werken.

 3. 16 augustus 2020 / 10:34

  Even helemaal niks doen is inderdaad ook heel belangrijk. Er was een tijd dat zelfs mijn weekenden ramvol zaten, maar inmiddels heb ik er meer een balans in gevonden en kan ik ook zo een paar uur niks doen, lezen of gewoon muziek luisteren.

  • Evelyne
   Auteur
   16 augustus 2020 / 13:29

   Fijn om te horen dat je je balans gevonden hebt. Is zo belangrijk om hierin je tijd te kunnen nemen.

 4. 16 augustus 2020 / 19:48

  De voorbije weekends heb ik vooral hard op mijn bouw gewerkt, maar er zijn zeker ook weekends dat ik eigenlijk helemaal niks doe. Beetje huishouden, lezen, tv kijken. Zeker als het druk is, is zo’n rustig weekend best fijn.

  • Evelyne
   Auteur
   23 augustus 2020 / 20:12

   Absoluut, een rustig weekend op zijn tijd is ook heel fijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.