Feel Good

Wanneer is het tijd voor me-time?

Kom je thuis van het werk en wacht de stofzuiger je midden in huis op of roepen de aardappelen je om geschild te worden. Wanneer kan je dan eigenlijk een moment voor jezelf inlassen?

Heden dagen gaat het steeds om werken, thuis of uit huis. Na het werk ren je meestal nog eens snel naar de supermarkt om de lunch of het avondmaal te bereiden, ondertussen stop je nog even bij de bank en bedenk je je net dat je nog even langs het tuincentrum moet om kattenvoeding.

Stop met rennen

Toegegeven, dit is niet makkelijk in tijden als deze. Het leven vraagt je er net om te rennen van punt a naar punt b om dan terug naar a te gaan en te eindigen bij c. Ooh, oeps ik ben b vergeten. Hop, terug. Bij thuiskomst plof je dan liever neer om daarna te bedenken dat je eigenlijk al lang bezig moest zijn.

Stel een weekschema op

Wat kan helpen bij een rustiger en geordend leven is een weekschema. Op zondag (of eender welke dag dat je wil) maak je per dag de nodige to do’s op. Zorg dat ze eerlijk verdeeld zijn en las desnoods een dag in waarop je niets doet en dus tijd maakt voor me-time.

Me-time is belangrijk

Iedereen, man of vrouw, oud of jong, drukke job of saaie werkplek heeft nood tijd voor jezelf. Dit kan alleen als je daar tijd voor vrijmaakt. Wat je doet in me-time hangt af van jezelf. Doe iets waar jij volledig van oplaad en je zal zien dat je er even terug tegen aan kan.

Hoe las jij me-time in?

16 reacties

 • Iris

  Ja, me time is zo belangrijk! Ik probeer vooral ’s avonds wat me time in te lassen. Even tv kijken en te genieten van een kopje thee. Overdag lukt het me vaak niet.

 • Sarah

  Ik las elke ochtend en avond me-time in. ’s ochtends moet ik kunnen wakker worden met een kopje koffie, en ’s avonds moet ik tv kunnen kijken. Het enige probleem dat ik wel ondervind is dat ik met mijn hoofd tijdens zulke momenten wel nog vaak bij mijn to-do lijstjes zit, en dat is vervelend. Een werkpuntje!

  • Evelyne

   Heel mooi dat je zo vaak een me-time moment kunt inlassen. De één heeft er ook meer nood aan dan de ander. En alles loslaten tijdens een me-time moment is voor mij ook wel een werkpuntje.

 • Shirley

  Bij mij gaat het in deze tijd beter dan verwacht. De 3 uur reistijd per dag die ik misloop doen het goed als me-time. Qua tijdsinvulling zou ik het nog wat kunnen finetunen. Iets minder schermtijd misschien?

  • Evelyne

   Wat fijn dat je 3 uur reistijd kan omwisselen tot een beetje me-time. Hier is schermtijd geen probleem. Ik weet wanneer ik die uit kan zetten en wanneer hij aan de kant moet liggen.

 • Darina

  Me-time is zo belangrijk! Ik heb echt geleerd om deze tijd in te lassen. Een kop thee, een goed boek of een serie, een wandeling…ik knap er altijd erg van op.

  • Evelyne

   Ja, voor sommigen is het een leerschool om me-time in te lassen. Ook vult iedereen dit anders en naar eigen wens in en dat is dik oké. Zolang je er maar van oplaadt

 • Saskia

  Stoppen met rennen is een fijne. En niet alles hoeft. vaak zit mijn hoofd zo vol, dat ik eerst andere dingen ga doen dan me-time houden. Nu kies ik vaker voor mezelf en tijd voor mezelf door een serie te kijken, boek erbij te pakken of even mijn hoofd leeg te maken met een mok thee naast me

 • Flavie

  Ik heb mezelf jaren voorbij gelopen… tot het genoeg was en geleerd heb dat me-time zo belangrijk is! Dat kan van alles zijn… naar de bib, een wandeling in het park, alleen even in de tuin… Gewoon doen waar je zin in hebt en ik doe dat meer en meer 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!