Ontstressen in een stressvol leven

26 juli 2023 | Geest & Gezondheid | 0 Reacties

Voel jij je wel ontspannen genoeg? Kan je ontstressen wanneer je een heleboel stress ervaart in je leven? Loop je vaak gehaast rond en vind je amper rust in je hoofd? Dan is het dringend tijd om te gaan ontstressen.

Wat is ontstressen nu precies?

Letterlijk vertaald betekent ontstressen zich ontdoen van stress. Ja, gemakkelijk, gaan we even ontstressen dan? Ik heb anders nog wel een heleboel te doen hoor. Heb je de berg was al gecheckt? Is de vaatwas al geledigd? Ho maar, laten we even al die stress loslaten en gaan kijken wat we moeten doen om te gaan ontstressen.

Wat gebeurt er met je lichaam?

Bij stresssituaties gaat je lichaam in alarm en stuurt dit door naar verschillende lichaamsdelen intern. Je hersenen geven je lichaam de opdracht om harder te werken, maar wanneer dit op een gegeven moment niet meer gaat, dan voel je pijn. Je lichaam heeft net als een auto vloeistof nodig om te kunnen rijden. Maar wanneer de motor of een ander auto-onderdeel niet meer de volle werking geeft dan gaat je auto ook vreemd doen. Dat gebeurt exact hetzelfde met je lichaam. Het is dus belangrijk dat je luistert naar je lichaam.

Tips die helpen om te ontstressen:
-Leg de lat niet te hoog voor jezelf
-Ontspannen is de boodschap, een goede nachtrust is van groot belang
-Zorg voor regelmaat in je dag
-Bewegen helpt, een wandeling is al voldoende als je niet graag sport

Zoek uit van waar je stress vandaan komt

Iedereen is anders. De één ondervind stress op de werkvloer, de ander eerder in de eigen privézone. Soms is het aanpakken er van ook niet zo heel simpel en blijf je misschien wel hangen in die vicieuze cirkel. Wanneer je er zelf niet aan uit komt van waar de stress komt en het iets is dat blijft terugkeren zonder echt te weten van waar het komt, kan je beroep doen op een huisarts die je eventueel doorstuurt naar de juiste persoon om je te helpen. Dat hoeft niet eens heel ingrijpend te zijn. Wees nooit bang om hulp in te roepen wanneer het even te veel word, er zijn genoeg mensen die je kunnen ondersteunen bij het zoeken naar een oplossing. En soms ligt de oplossing dichter dan je denkt.

Wat doe jij om te ontstressen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs