Zet 1 stap tegelijk – 4 redenen waarom

3 juli 2020 | Feel Good, Geest & Gezondheid | 6 reacties

Ken je dat? Een overweldigend gevoel die je overkomt? Het willen beginnen aan een nieuwe opleiding of een nieuw project, maar eerst nog de voorbereidingen moeten treffen? Zelf ben ik zo iemand die soms heel snel aan iets wil beginnen en het liefst in 1 draai het gedaan wil krijgen. Dat kan helaas niet en daarom geef ik je 4 redenen waarom je beter 1 stap tegelijk neemt.

1.Focus op het positieve

Negatief denken alvorens je begonnen bent is niet meteen het beste wat je kunt doen. Onbewust gebeurt dat natuurlijk wel, maar toch moet je proberen steeds op het positieve te focussen. Hoe moeilijk of lastig ook..

2.Zelfzekerheid troef

In mijn geval gaan er heel wat slapeloze nachten aan vooraf alvorens ik een beslissing neem. Dus werk ik elke dag aan mijn zelfzekerheid. Dat is nodig om bepaalde beslissingen in het leven met gezond verstand te kunnen nemen.

3.Structuur

De ene persoon leeft van chaos, de ander heeft structuur nodig. En dat is net wat je nodig hebt wanneer aan iets nieuw begint. Maak eerst een plan die je dan stap voor stap kan uitvoeren.

4.Geniet van het moment

Dit vergeten we met z’n allen veel te veel. Hoe het ook is, positief of negatief, we genieten veel te weinig van het moment zelf. Dat gebeurt op verschillende manieren op ieder zijn eigen wijze. Geniet van het moment!

Ga jij soms veel te vlug wanneer je iets wil bereiken?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

6 Reacties
 1. Naomi

  Vooral ‘geniet van het moment’ vergeet ik heel regelmatig. Ik vind een einddoel vaak mooi, maar de weg er naartoe vind ik vaak ingewikkeld. Maar je hebt helemaal gelijk: er valt genoeg te genieten op die weg.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ja, dat is wellicht bij velen zo.

   Antwoord
 2. Sarah

  Een goede reminder. Ik wil altijd veel te snel gaan wanneer ik iets wil bereiken, en op die manier vergeet ik vaak te genieten van het hele proces. Eén stap tegelijkertijd zetten is iets waar ik echt aan moet werken!

  Antwoord
  • Evelyne

   Niet te snel en maar 1 stap tegelijk nemen is zo belangrijk in het proces. En velen durven dat wel eens te vergeten

   Antwoord
 3. Iris

  Ik moet mij echt meer focussen op het positieve. Ik ben 33 weken zwanger en ik merk dat mijn lichaam het niet meer zo leuk vind. Ik word knorrig en daardoor zie ik de positieve dingen een stuk minder. Best jammer nu ik er zo over nadenk…

  Antwoord
  • Evelyne

   Oei, niet leuk dat de hormonen zo opspelen. Hopelijk is dit tijdelijk en heb je er niet al te veel last van..

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Inspiratieloos? Zo krijg je het terug

Inspiratieloos? Zo krijg je het terug

Weet je even niet meer waar je nu weer over moet schrijven op je website/blog? Niet getreurd, je bent vast niet de enige die de inspiratie even kwijt is. (Jawel, ook ik voel mij al eens inspiratieloos ūüėČ en kwam hierdoor op het idee voor dit artikel ūüėČ ) Volg even mee...

Lees meer

Recente blogs