Feel Good

Zet 1 stap tegelijk – 4 redenen waarom

Ken je dat? Een overweldigend gevoel die je overkomt? Het willen beginnen aan een nieuwe opleiding of een nieuw project, maar eerst nog de voorbereidingen moeten treffen? Zelf ben ik zo iemand die soms heel snel aan iets wil beginnen en het liefst in 1 draai het gedaan wil krijgen. Dat kan helaas niet en daarom geef ik je 4 redenen waarom je beter 1 stap tegelijk neemt.

1.Focus op het positieve

Negatief denken alvorens je begonnen bent is niet meteen het beste wat je kunt doen. Onbewust gebeurt dat natuurlijk wel, maar toch moet je proberen steeds op het positieve te focussen. Hoe moeilijk of lastig ook..

2.Zelfzekerheid troef

In mijn geval gaan er heel wat slapeloze nachten aan vooraf alvorens ik een beslissing neem. Dus werk ik elke dag aan mijn zelfzekerheid. Dat is nodig om bepaalde beslissingen in het leven met gezond verstand te kunnen nemen.

3.Structuur

De ene persoon leeft van chaos, de ander heeft structuur nodig. En dat is net wat je nodig hebt wanneer aan iets nieuw begint. Maak eerst een plan die je dan stap voor stap kan uitvoeren.

4.Geniet van het moment

Dit vergeten we met z’n allen veel te veel. Hoe het ook is, positief of negatief, we genieten veel te weinig van het moment zelf. Dat gebeurt op verschillende manieren op ieder zijn eigen wijze. Geniet van het moment!

Ga jij soms veel te vlug wanneer je iets wil bereiken?

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!