Wanneer is het beste moment om te douchen? – 4 stellingen die kloppen

27 juli 2020 | Zelfliefde | 8 reacties

Hé, dat kies ik toch wel zelf zeker? Wanneer het in mijn tijdschema past, toch? ’s Morgens, ’s middags, ’s avonds of meerdere keren per dag? Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Hier zijn alvast enkele voor- en nadelen op een rij.

Net voor het slapengaan

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je ’s avonds voor het slapengaan doucht alleen maar positieve effecten kan hebben. Je spoelt niet alleen ‘vuil’ van je lichaam, maar je spieren gaan ontspannen wat je dan weer nodig hebt om straks in slaap te vallen.

Welk soort job voer je uit?

Wanneer je gaat douchen hangt ook grotendeels af van welke soort job je uitoefent. Doe je een fysieke job kan je beter na je shift een douche nemen. Bij een job waar je lichamelijk licht werk verricht kun je beter ’s ochtends voor je shift douchen om je geest te laten ontspannen.

Welk huidtype heb je?

Wie een vet huidtype heeft gaat beter ’s morgens douchen, omdat je huid ’s nachts natuurlijke talg aanmaakt op je lichaam. ’s Ochtends douchen zorgt er dan voor dat je poriën gereinigd worden. Mensen met een droge huid kiezen beter voor een douche met lauw water, omdat warm water heel wat vocht uit je lichaam trekt.

Elke dag douchen hoeft eigenlijk niet

Tegenwoordig springt iedereen elke dag onder de douche en soms wel meerdere keren per dag. We willen allemaal het vuil van ons lichaam spoelen en voelen ons vies als we eens niet onder de douche zijn kunnen gaan, maar gewoon eens snel een washand met water over ons konden nemen. Wie zich om de andere dag doucht is daarom niet viezer dan wie zich dagelijks een douchebeurt gunt. Ons lichaam maakt trouwens een goede bacterie aan die je wegspoelt met een dagelijkse douchebeurt en dus het effect mist, je huid doet uitdrogen en irriteert.

Sta jij stil bij het moment dat je doucht?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

8 Reacties
 1. Naomi

  Vooral om praktische redenen kies ik voor de ochtend. Mijn haar is anders niet in model te brengen;), maar vooral is het zo dat ik ’s nachts vaak (vreselijk irritant!) letterlijk nat van het zweet wakker word. Een douche ’s morgens is dan geen overbodige luxe.

  Antwoord
  • Evelyne

   In dat geval is douchen in de ochtend inderdaad geen overbodige luxe 😉

   Antwoord
 2. Audrey

  Ik vind ’s avonds douchen veel fijner. Ik doe dat ook al jaren en daardoor merk ik dat ik er ook eerder suffer van word dan energiek, haha. Gewoon omdat mijn brein er zo aan gewend is, denk ik.

  Antwoord
  • Evelyne

   Wellicht is je brein gewend aan het ’s avonds douchen, maar eigenlijk is dat ook geen probleem.

   Antwoord
 3. Annelies

  Bij mij wisselt het wel eens. Ik douche het vaakst ’s ochtends, omdat ik me dan fris voel om aan de dag te beginnen. Ik douche me normaal ook gewoon om de 2 dagen, de andere dag was ik me gewoon zo.

  Antwoord
  • Evelyne

   Afwisseling in het douchen en wassen is heel goed voor je huid.

   Antwoord
 4. Geke

  Mijn dag begint pas echt met een douche, ’s morgens dus. Soms douche ik ook wel nog een keer ’s avonds, na het werken in de tuin bijvoorbeeld. Maar een dag zonder douchen, nee, dat is het toch niet.

  Antwoord
  • Evelyne

   Dat is uiteraard een keuze dat ieder voor zichzelf maakt 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs