Het is oké om je niet oké te voelen – Hoe gaan we hier mee om?

29 maart 2021 | Geest & Gezondheid | 4 reacties

Het is oké om je niet oké te voelen, het lijkt een slogan van een nieuwe reclamecampagne. Bleek het bij research toch om een titel van een e-book van Megan Devine te gaan. Maar wellicht werd deze titel ook wel al eerder vernoemd door heel wat anderen. De clue van het hele ding is: het is oké om je even niet oké te voelen.

Het ideaalbeeld

Tegenwoordig voel je je slecht als je niet aan het ideaalbeeld van iemand die steeds gelukkige posts plaatst op Social Media voldoet. Dan wil je op dieet om je eigen vetrolletjes weg te werken of voel je je alleen maar ongelukkig omdat jij niet dat leuke leven heeft die zij heeft. Stop! Het is oké om niet te zijn die zij is, wees gewoon jezelf en dan pas kan je gelukkig zijn.

Moet ik dan elke dag gelukkig zijn?

Nee, absoluut niet. We hebben allemaal eens een slechte dag of slecht moment en dat is oké. Laat onszelf eens slecht voelen en hang gerust voor één keer die persoon uit die huilend in de zetel kruipt met een doos zakdoeken. Je bent best wel gelukkig, maar dat hoef je niet elke dag te voelen.

Zonder reden

Vaak gebeurt het ook dat je zonder enige reden je down voelt. Je kan dan wel naar een oorzaak beginnen zoeken, soms haalt dat niets uit. Soms is het ook gewoon niet nodig om een oorzaak te zoeken, omdat die er gewoon niet is. Soms mogen we ons ook zomaar eens in zelfmedelijden wentelen zonder dat daar een reden toe is. Het is oké!

Wat doe jij als jij je gewoon even niet oké voelt?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  Wat een mooie post is dit! Ik ben zelf helaas ook geneigd om altijd op zoek te gaan naar de oorzaak van waarom ik me niet oké voel. Niet handig, want zoals je al zegt: vaak gaat het ook weer over. Dus ja, ik probeer er nu aan toe te geven als ik me niet oké voel, maar dat is niet altijd even makkelijk.

  Antwoord
  • Evelyne

   Nee, dat is inderdaad niet altijd even makkelijk. Het is de kunst om het los te laten en het gewoon laten over te waaien.

   Antwoord
 2. Lilian Visser

  Je hebt helemaal gelijk. Ik heb dit soort dingen geleerd met meditaties. Vaak probeer ik er niet te zwaar aan te tillen (want dan wordt dát het ergste probleem) of ik geef mezelf er aan over en ga even Animal Crossing spelen. Daar word je snel weer vrolijk van 😉

  Antwoord
  • Evelyne

   Heel fijne reactie op het artikel, bedankt! Het is inderdaad de kunst om er niet te zwaar aan te tillen en inderdaad gewoon iets te doen waar je weer vrolijk van word 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer