Vechten tegen gedachten – Wat doe je er aan?

16 april 2021 | Geest & Gezondheid | 2 reacties

Gedachten en emoties, ze kunnen alle kanten opgaan in je hoofd. Soms gaan we er echt tegen vechten en dat zorgt dan weer voor meer emoties en misschien ook zwaardere gedachten. Zover mogen we het natuurlijk niet laten komen, maar wat doe je er nu aan?

Gedachten en emoties, waar komen ze van?

Soms creeër je emoties door kleine voorvallen, maar eveneens grote gebeurtenissen kunnen heel wat gedachten geven. Meestal wil dit zeggen dat er onder die emoties en gedachten iets onderliggends is die je steeds maar wil verdringen.

Train je gedachten

Dit klinkt moeilijker dan het is. Het neemt zelfs niet zo heel veel van je kostbare tijd in. Ga gewoon even zitten en denk aan het positieve van de dag. Herhaal dit elke dag opnieuw en maak hier een soort van ritueel van zodat je het later automatisch opneemt in je ritme.

Doe het nu!

Het beste is om dit alles nu te doen en niet later. Doe het niet als je al te veel pijn ervaart of gewoon niet weet welke kant je uit moet. Doe het nu en zonder enige twijfel. Want uitstel is deze keer wel afstel..

Ga jij soms vechten met gedachten?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Saskia

  Soms is het het beste om te relativeren. Vind ik dit volgende week, maand of volgend jaar nog belangrijk? Ik probeer zoveel mogelijk het positieve van dingen te zien, hoewel dit de ene dag wat beter gaat dan de andere dag. Maar deze dagen mogen er ook zeker zijn 🙂

  Antwoord
  • Evelyne

   Absoluut! We kunnen niet elke dag lachend door het leven gaan 😉 En relativeren is ook heel goed. Je moet het uiteraard ook kunnen en dat kan niet iedereen (zoals ik)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs