Positief blijven in het leven – Zo doe je dat

5 augustus 2020 | Positiviteit | 6 reacties

Het is bewezen dat de levensduur van een mens langer duurt wanneer je positief in het leven staat. Niet elke dag is hetzelfde en we hebben allemaal wel eens een tegenslag te verwerken.

Angst is de vijand

We leven vanuit gevoelens. We voelen ons het meest gelukkig als er alleen maar positieve dingen in het leven gebeuren. Maar we kunnen allemaal wel eens te maken hebben met een tegenslag, die ons terug positief moet doen worden. Wanneer je dan bang bent om ‘fouten’ te maken, leef je niet meer vanuit het positieve.

Kies voor positief denken

Wie steeds negatief denkt zal in een negatieve spiraal terechtkomen. Ga daarom niet steeds van het slechte uit en draai iets om tot iets positief vooraleer je het negatieve bereikt hebt.

Laat negativisme je leven niet bepalen

Veel te vaak gebeurt het dat je te veel negatief denkt over dingen en zo je leven word bepaald omdat je aan niets anders kan denken. Zo ga je steeds achteruit deinzen voor nieuwe uitdagingen omdat enkele dingen voorheen al ‘mislukt’ zijn. Laat dit je leven niet bepalen en ga voor die nieuwe uitdaging die je deze keer wel goedgezind is.

Wees dankbaar voor kleine dingen

Wanneer je weer eens denkt dat het niet lukt of het nooit voor jou is weggelegd, denk dan eens aan de dingen die je wel al bereikt hebt. Ja, ook de kleine dingen tellen mee.

Hoe blijf jij positief in het leven?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

6 Reacties
 1. Annelies

  Ik probeer de tips die jij hier geeft al zo goed mogelijk toe te passen. Het gaat inderdaad vooral over hoe je er naar kijkt, al is het soms ook gewoon goed om eventjes een baaldag te hebben en te zagen en te klagen, zolang je daar niet te lang in blijft hangen.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ja, uiteraard, een baaldag is ook eens nodig en zolang je er niet in blijft kan dit op zijn tijd wel eens

   Antwoord
 2. Naomi

  Kiezen voor positief denken vind ik niet altijd makkelijk. Negatief denken is voor mij een grote valkuil. Ik probeer het nu om te draaien naar in ieder geval realistisch denken. De volgende stap is dan volgens mij positief denken;).

  Antwoord
  • Evelyne

   Het negatief denken ombuigen naar het positief denken is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je in een negatieve spiraal blijft rondhangen. Het omdraaien naar realistisch denken is dan wel weer goed.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs