Positief blijven in het leven – Zo doe je dat

Het is bewezen dat de levensduur van een mens langer duurt wanneer je positief in het leven staat. Niet elke dag is hetzelfde en we hebben allemaal wel eens een tegenslag te verwerken.

Angst is de vijand

We leven vanuit gevoelens. We voelen ons het meest gelukkig als er alleen maar positieve dingen in het leven gebeuren. Maar we kunnen allemaal wel eens te maken hebben met een tegenslag, die ons terug positief moet doen worden. Wanneer je dan bang bent om ‘fouten’ te maken, leef je niet meer vanuit het positieve.

Kies voor positief denken

Wie steeds negatief denkt zal in een negatieve spiraal terechtkomen. Ga daarom niet steeds van het slechte uit en draai iets om tot iets positief vooraleer je het negatieve bereikt hebt.

Laat negativisme je leven niet bepalen

Veel te vaak gebeurt het dat je te veel negatief denkt over dingen en zo je leven word bepaald omdat je aan niets anders kan denken. Zo ga je steeds achteruit deinzen voor nieuwe uitdagingen omdat enkele dingen voorheen al ‘mislukt’ zijn. Laat dit je leven niet bepalen en ga voor die nieuwe uitdaging die je deze keer wel goedgezind is.

Wees dankbaar voor kleine dingen

Wanneer je weer eens denkt dat het niet lukt of het nooit voor jou is weggelegd, denk dan eens aan de dingen die je wel al bereikt hebt. Ja, ook de kleine dingen tellen mee.

Hoe blijf jij positief in het leven?

Delen:

6 Reacties

 1. 5 augustus 2020 / 09:02

  Ik probeer de tips die jij hier geeft al zo goed mogelijk toe te passen. Het gaat inderdaad vooral over hoe je er naar kijkt, al is het soms ook gewoon goed om eventjes een baaldag te hebben en te zagen en te klagen, zolang je daar niet te lang in blijft hangen.

  • Evelyne
   Auteur
   15 augustus 2020 / 12:14

   Ja, uiteraard, een baaldag is ook eens nodig en zolang je er niet in blijft kan dit op zijn tijd wel eens

 2. 5 augustus 2020 / 09:38

  Kiezen voor positief denken vind ik niet altijd makkelijk. Negatief denken is voor mij een grote valkuil. Ik probeer het nu om te draaien naar in ieder geval realistisch denken. De volgende stap is dan volgens mij positief denken;).

  • Evelyne
   Auteur
   15 augustus 2020 / 12:19

   Het negatief denken ombuigen naar het positief denken is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je in een negatieve spiraal blijft rondhangen. Het omdraaien naar realistisch denken is dan wel weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.