Over persoonlijk schrijven enzo

25 mei 2020 | Persoonlijk, Zelfliefde | 12 reacties

Wanneer je een blog opstart heb je een bepaalde niche in gedachten. En weet je over wat en hoe je schrijft. Dat probeer je in elk artikel met glans naar boven te brengen. Maar wat als de twijfel toeslaat? Dan schrijf je er gewoon eens over, dacht ik.

In mijn nieuwsbrief morgen heb ik het er ook over (schrijf je dus nog snel in!). Oorspronkelijk was het de bedoeling om met deze blog over positiviteit, Feel Good en vreugde te schrijven. En dat wil ik nog steeds. Alleen heb ik het gevoel dat ik met iets te veel afstand schrijf en het evenwicht nog aan het zoeken ben.

Persoonlijk?

Wat is persoonlijk schrijven nu? Is dit je gehele leven blootleggen op het net? Of is dit schrijven in de ik-vorm? Met beide heb ik momenteel een vreemde relatie op deze blog. Het ene artikel trekt mij ook dichter bij mezelf dan het ander, vandaar opeens die ongelooflijke twijfel over wat ik schrijf.

Doe waar jij je goed bij voelt

Ik ben het gewoon om persoonlijk te schrijven, maar mijn leven is niet zo interessant om een blog mee te vullen. Vandaar de keuze om over te schakelen op enkele onderwerpen zoals Positiviteit en Feel Good, die ook heel ruim kunnen bekeken en beschreven worden. Ik wil schrijven over wat mensen graag willen lezen om zich beter in hun vel te voelen. Over wat ik in het verleden heb meegemaakt en hoe ik naar de toekomst kijk. Maar dan niet persoonlijk. Of net wel?

Hoe kijk jij op bloggen en al dan niet persoonlijk schrijven?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

12 Reacties
 1. Audrey

  Ik hou heel erg van blogs waar je de persoonlijkheid van de schrijver echt naar voren ziet komen. Meer van jezelf laten zien geeft artikelen wat mij betreft echt een extra laag. Dus zeker doen als je je daar prettig bij voelt!

  Antwoord
 2. Sarah

  Persoonlijke blogs lees ik het allerliefst. Ik vind het interessant om te weten wat mensen denken of voelen, wat hun mening over bepaalde onderwerpen is, of simpelweg hoe hun ochtendroutine eruit ziet ofzo. Zelf schrijf ik daarom ook persoonlijk. Ik denk gewoon heel goed na over hetgeen ik online zet, en schrijf over bepaalde onderwerpen volledig niet. Op die manier kan ik persoonlijk schrijven en er mij toch niet ongemakkelijk bij voelen.
  Oh, en jouw leven is absoluut wel interessant genoeg om over te schrijven hoor! Niet denken dat dat niet zo is!! Succes met het vinden van je draai omtrent het al dan niet persoonlijk bloggen!

  Antwoord
  • Evelyne

   Dank je voor je mening! Het is de bedoeling dat ik iets meer mijn eigen mening in mijn teksten verwerk 🙂

   Antwoord
 3. Ilona Wielinga

  Ik vind het zelf altijd wel onwijs leuk om de persoon achter een blog te leren kennen tussen de regels door. Je hoeft hier geen hele artikelen over jezelf voor te schrijven, maar het vanuit jezelf schrijven is al een goed begin 😉
  Ik vind je artikelen overigens heel mooi en fijn om te lezen!

  Antwoord
  • Evelyne

   Dank je voor je mooi compliment!

   Antwoord
 4. Tamara

  Persoonlijke blogs lees ikzelf ook het liefst, maar zelf heb ik soms ook wel een beetje moeite mijn volledige ziel bloot te leggen. Ik wil bijvoorbeeld iets schrijven over mijn borsten die veranderd zijn na de zwangerschap, maar ik ben er nog niet aan uit of ik dat kwijt wil aan de weide wereld, haha.

  Antwoord
  • Irene

   Omg Tamara, ja schrijf daar over! Ik zit er ook aan te denken om na mijn zwangerschap iets over mijn lijf te schrijven. Ik denk dat veel vrouwen dat willen lezen.

   Dat gezegd zijnde 😉 Ik lees ook liefst persoonlijke blogs. Dat is ook meer uniek dan een blog waar niets persoonlijks in komt vind ik.

   Antwoord
   • Evelyne

    Dank je! Het is de bedoeling dat ik in de toekomst iets meer mijn eigen mening in de teksten verwerk 🙂

    Antwoord
  • Evelyne

   Dank je. Het is de bedoeling dat ik in de toekomst iets meer mijn eigen mening in mijn teksten verwerk 🙂

   Antwoord
 5. Hermien - KouweKleren

  Leuk dat je de gedachten over het tot stand komen van artikelen met ons deelt! Ik denk dat je niet per se je eigen leven als onderwerp van een artikel hoeft te nemen om persoonlijk te zijn. Door jouw mening over een onderwerp te geven, eventueel gebaseerd op eigen ervaring, wordt het al snel eigen en persoonlijk. Ik vind dat vaak de leukste artikelen. Iemand leven van dag tot dag interesseert me in het algemeen minder dan iemands visie op een bepaald onderwerp. Maar doe vooral wat je zelf plezier geeft, dan zijn er altijd mensen die het graag zullen lezen.

  Antwoord
  • Evelyne

   Heel erg bedankt voor je mening! Ik neem dit zeker mee naar de toekomst 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Recente blogs