Over eenzaamheid in deze tijden – Hoe ga je er mee om?

26 februari 2021 | Positiviteit | 4 reacties

Eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn. Je kan best even alleen zijn, maar daarom is de eenzaamheid niet weg. Zeker in tijden van nu is eenzaamheid een begrip geworden en daar moeten we met zijn allen toch samen een oogje voor in het zeil houden.

Pak de telefoon

Telefoneren met je beste vriendin is altijd wel een feestje om naar uit te kijken. Voor wie niet graag belt, kan ook app’en. Wanneer je weet dat je vriendin eenzaam is, neem dan iets vaker de telefoon om gewoon even te bellen/app’en met elkaar. Dat moet dan niet speciaal zijn, maar gewoon even babbelen over het weer en wat er die dag is gebeurt kan al voldoende zijn om de eenzaamheid voor even te doen vergeten.

Verras elkaar met een bloemetje of kaartje

Bij speciale gelegenheden als verjaardagen of jubileums krijgen we graag een kaartje of cadeau’tje. Wanneer we elkaar minder makkelijk kunnen opzoeken zoals nu is het moeilijker om elkaar cadeau’tjes te sturen. En toch zorgt het er voor dat iemand in eenzaamheid even opgekrikt kan worden. Dus.. twijfel daarom niet als je er aan denkt om zomaar eens een kaartje of bloemetje op te sturen.

Speel online spelletjes met vrienden

Gezelschapsspellen kan je tegenwoordig ook online vinden en spelen. En wat is leuker dan die spelen met je vrienden? Een zeer leuk tijdverdrijf op eenzame avonden en je maakt het zo gezellig als je zelf wil. Neem er een glas wijn bij met een potje chips en speel alsof je thuis met vrienden aan tafel zou zitten, maar dan nu online.

Wat doe jij in tijden van eenzaamheid?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  Bellen is niet mijn ding, maar een kaartje vind ik fantastisch om te krijgen √©n te versturen. Een wandeling ‘op veilige afstand’ vind ik ook fijn.

  Antwoord
  • Evelyne

   Ik verstuur zeer graag kaartjes en krijg er ook graag. Jammer genoeg gebeurt dit veel te weinig nog, wegens het digitale netwerk en je je wensen ook digitaal kosteloos kan versturen..

   Antwoord
 2. Saskia

  Kaartjes sturen is inderdaad iets wat ik vaker doe, wat ik al deed maar nu zeker meer. Ook ben ik meer aan het video bellen en zie ik door mijn werk zeker mijn collega’s nog. Geheel eenzaam (inclusief man en kind) is het dus niet voor mij.

  Antwoord
  • Evelyne

   Fijn te horen dat je deze periode goed doorkomt ūüėČ Ik ben zelf ook van het kaartjes sturen, maar merk dat dit toch wel minder word nu het digitaal veel sneller gaat. Alhoewel ik ze zelf nog graag schrijf ūüėČ

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs