Neem het leven stap voor stap – 5x hoe je dit kan doen

9 september 2020 | Geest & Gezondheid | 4 reacties

Voor sommigen is het leven al een serieuze uitdaging, laat staan hoe een uitdaging in het leven dan voelt. Neem daarom het leven stap voor stap om dichterbij je droomleven te komen. Kleine of grote stappen, het ligt er aan wat het doel is. Hier 5x hoe je dit kan doen.

1.Schrijf het op

Heel simpel, maar ooh zo belangrijk. Neem een blad, een pen of potlood en schrijf op wat je wil bereiken met eventueel een soort stappenplan. Zo creëer je een overzicht van hoe je dat bepaald doel best bereikt. Ook zorgt het voor sommigen onder ons een mooi geordend beeld van hoe je het kan aanpakken.

2.Neem geen te grote stap in 1 keer

Soms denk je, dit kan ik aan, maar lijkt de stap minder groot dan ze eigenlijk is. We moeten allemaal wel eens durven een gokje wagen in het leven, maar soms moet je ook eens nadenken alvorens je een grote stap in het ondiepe zet. Praten en nadenken kan hier wel bij helpen.

3.Zoek de knelpunten uit en probeer er komaf mee te maken

Bij stappen in het leven kom je wel eens knelpunten tegen (bv: budget, verkeerde tijdstip,..). Zoek deze eerst uit en probeer daar komaf mee te maken. Dat betekent ook stap voor stap. En het is niet omdat het 1 keer tegenzit dat je hiervoor moet opgeven. Soms is het knelpunt zo klein dat je je er toch aan kan werken zonder dat je het beseft.

4.Analyseer ervaringen in het verleden

Heb je in het verleden al een grote stap gezet in een andere richting? Hoe viel dat mee? Analyseer het even in je hoofd of op papier als dat makkelijker is. Wat liep er fout en wat liep er net goed. Zet het even op een rijtje en bedenk even hoe je het gaat aanpakken.

5.Maak een grote stap in kleine stapjes

We zijn allemaal wellicht bang om een grote stap te zetten, maar wie zegt dat je die stap in 1 keer moet zetten? Die stap kan wellicht ook met enkele kleine stappen of eventueel zelfs tussentijdse stappen gezet worden. Rome is namelijk ook niet op één dag gebouwd, toch?

Neem jij een uitdaging in 1 grote stap of toch liever kleinere stappen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  Zo’n waardevol artikel weer. Ik heb het ook heel erg nodig om een grote stap ‘op te delen’ in kleine stapjes. Meestal is het dan eigenlijk wel te doen, maar als ik die grote stap in één keer zie, heb ik geen idee hoe ik die ooit moet nemen.

  Antwoord
 2. Rosanne

  Wat een mooi artikel! Als ik een stap neem, dan breek ik dit op in kleinere stapjes. Dit is nodig omdat ik anders teveel onrust in mijn hoofd ervaar. En ik schrijf alles op en dat helpt mij ook heel erg.

  Antwoord
  • Evelyne

   Dankjewel! Opschrijven en een plan uitwerken is een heel goed idee.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs