Kies een job die bij je past – 3 tips hoe je dat doet

12 oktober 2020 | Geest & Gezondheid | 1 reactie

Een job heb je meestal omdat je geld moet verdienen om te kunnen leven. Maar het is vooral belangrijk dat je een job kiest die bij je past en die je graag doet. Een job waar jij voldoening uithaalt en waarom je met plezier uit je bed springt. Hier zijn 3 tips om zo’n job te vinden.

1.Talent en interesses

Vaak krijg je een bepaalde richting van thuis uit mee omdat bv omdat de ouders een bepaald beroep uitoefenen. Maar is dit ook wat jij wil? Mag je kiezen om een andere richting uit te gaan of word je toch lichtelijk gepusht in de richting die je ouders willen? Ontdek jouw talenten en interesses en ga daarin vooral verder om een keuze te maken.

2.Wat wil je bereiken?

Het beste is om onderaan de ladder te beginnen en wie wil kan altijd een trapje hoger gaan. Wil je liever onderaan de trap staan is dat ook oké. Niet iedereen heeft dezelfde ambitie om hoofd te worden van een afdeling.

3.Hoeveel wil je bijleren?

Wat voor job je ook doet, bijleren kan je altijd. Beter is dat je werkgever je een opleiding laat doen in functie van je job, maar je kan ook naast je job een opleiding beginnen. Zo kan je je ook perfect omscholen tot een job die jou nog meer voldoening geeft.

Doe jij een job die je graag doet en heb jij je omgeschoold?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Wat mooi! Vooral ook dat je zegt dat niet iedereen aan de top hoeft te staan. Je kunt ook tevreden zijn met een ‘lagere’ positie, omdat dat is waar je je goed bij voelt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs