Maak je niet druk – Het is makkelijker gezegd dan gedaan

11 november 2020 | Positiviteit | 1 reactie

Automatisch houden we ons vast aan negatieve dingen die gebeuren in het leven. Ook ik. Zeker ook ik. Maar laten we het hier vooral niet over mij hebben. Laten we het hebben over hoe je je minder druk kan maken om nutteloze dingen.

Negatieve gedachten, angst en acties

We hebben allemaal wel de drang om iets op te lossen terwijl we dat niet altijd zelf kunnen. En dan ontstaat de angst en heel wat meer innerlijke gevoelens waarmee je wellicht in de knoop gaat. Het laat je niet los en het blijft in je hoofd rondspoken. Waarop negatieve gedachten volgen.

Laat het los en ga vooral positief verder

Soms heb je gewoon geen controle op dingen die gebeuren. Je voelt je rot, maar moet het loslaten om verder te kunnen. Vergeet hier vooral niet om terug positief te denken en dit stap voor stap te doen. Probeer om nutteloze dingen zoals voortdurend kijken op je telefoon zonder reden niet meer te doen en je zal zien dat er wel iets in anders en positievers in de plaats komt.

Maak jij je vaak druk om nutteloze dingen?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Pfff, ja, ben ik vrij goed in, om me druk te maken om nutteloze dingen. Oplossing is voor mij meestal om in een boek te duiken. Prachtige foto trouwens bij dit artikel!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs