Laat jezelf niet neerhalen – 4 tips om (voorzichtig) terug te slaan

20 juli 2020 | Geest & Gezondheid | 2 reacties

Wie heeft het nog niet meegemaakt? Je plant een afspraak met een klant, maar die belt op het laatste moment af wegens een overboeking of plotse tussenkomst. Of je vriendin waarmee je al maanden wou afspreken, belt plots af en doet geen moeite meer om een andere datum te zoeken. Laat jezelf niet neerhalen, maar sla (voorzichtig) terug met deze 5 tips.

1.Ga niet onmiddellijk in de tegenaanval

Het is begrijpelijk dat je teleurgesteld bent als er een afspraak niet kan doorgaan, maar vermijd vooral dat je in de tegenaanval gaat om te melden dat je er niet mee opgezet bent. Ga vooral niet roepen en schelden, maar slik desnoods eerst even alvorens je de klant of vriendin te woord staat.

2.Laat het eerst wat sudderen

Vooral bij meerdere afzeggingen kan het zijn dat je wat moeite hebt om kalm te blijven. Laat het daarom misschien eerst wat sudderen alvorens je terug contact opneemt. Zo vermijd je dat je te snel je stem tot een bepaalde hoogte gaat heffen.

3.Sta open voor een bemiddeling

Ondanks je teleurstelling moet je toch blijven open staan voor een eventuele nieuwe afspraak. Laat niet met je voeten spelen, maar probeer toch tot een vriendelijke samenspraak te komen om een nieuwe afspraak vast te leggen.

4.Wimpel subtiel af

Bij meerdere afwijzingen kan je iemand best subtiel afwijzen en aanmanen ergens anders een afspraak te regelen. Alsook kan je zeggen dat je niet langer wil samenwerken daar er al verschillende afspraken zijn gemaakt en niet nageleefd.

Wat doe jij wanneer iemand een afspraak niet nakomt?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
 1. Naomi

  Mooie manieren om voorzichtig terug te slaan. Mijn ervaring is dat je door die voorzichtigheid vaak meer bereikt dan door een harde reactie. Bij een harde reactie heb je daarna vaak veel tijd nodig om het weer ‘goed te maken’;).

  Antwoord
  • Evelyne

   Inderdaad. Niemand word graag aangevallen en bij de ene heeft dit ook een grotere impact dan bij de ander. Dat weet je ook nooit van voordien, wat het met die persoon gaat doen, dus kies dan best voor de zachte manier.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer
17 tips om een ochtendroutine te creëren

17 tips om een ochtendroutine te creëren

Het ontwikkelen van een effectieve ochtendroutine kan je productiviteit, humeur en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 17 tips om een routine in je ochtend te krijgen. The secret of your future is hidden in your daily routine By Mike Murdock Sta vroeg...

Lees meer