Hoe zorg je voor een ritme in je leven?

17 juli 2020 | Geest & Gezondheid | 4 reacties

Een ritme in je leven krijgen is niet altijd vanzelfsprekend. Voor sommigen is het zelfs moeilijker dan een boodschappenlijst maken. En toch is het iets dat er voor zorgt dat je rust in je hoofd creeërt. Ik geef je enkele tips die er voor zorgen dat je de ritme in je leven terugvind.

Plan je dag zorgvuldig

Niet iedereen kan een dag vooruit plannen, maar toch is dit belangrijk. Start ook de dag op een rustige manier alvorens je aan het werk gaat. En las ook tijdig een pauze in, die je op vaste tijdstippen kan nemen. Bijvoorbeeld om 10u een korte koffiepauze.

Maak een to do-lijst

Een lijstje maken van wat je allemaal moet en/of wil doen is altijd handig. Wanneer je hier een dagelijks/wekelijkse gewoonte van maakt zorg je voor ritme in je leven.

Gsm op offstand

Neem tijdens werkdagen je gsm niet mee naar de slaapkamer en zet die veilig op off-stand in je werktas. Ga ook altijd op een vast tijdstip slapen. In het weekend mag je hier wel eens een uitzondering voor maken.

Creer een routine

Structuur of routine in je leven brengen zorgt ook voor een ritme. Als je ’s morgens steeds met hetzelfde routine begint, zoals een kopje koffie drinken alvorens je aan de slag gaat, dan creer je een soort routine die je ritme in je leven kan brengen.

Hoe zorg jij voor ritme in je leven?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  Heel herkenbaar. Voor mij is plannen echt belangrijk. Liefst gewoon aan het eind van de week de planning voor de volgende week vast maken. Af en toe zonder telefoon vind ik ook heel fijn, maar zou ik best veel meer mogen doen.

  Antwoord
  • Evelyne

   Heel fijn dat je een planning op het einde van de week voor de week er op al maakt. Geeft ook wat rust in je hoofd dat je op het laatste moment niet moet stressen om een correcte planning te hebben.

   Antwoord
 2. Yaika

  Goed artikel! In mijn leven ontbreekt momenteel ieder aspect van routine haha. Wel maak ik vaak to-do lijstjes en deze werk ik wel netjes af. Ik sla de ochtend vaak over én ik werk graag ’s avonds en ’s nachts nog aan wat deadlines. Maar ik wil langzaam wel weer een normaal ritme krijgen. Ik probeer iedere nacht ook steeds een half uurtje vroeger te gaan slapen, zodat ik weer een normaler ritme krijg.

  Antwoord
  • Evelyne

   Haha, die to do lijstjes zorgen ook nog voor een bepaald ritme, dus dat komt zeker goed. Succes om je ritme weer helemaal normaal te krijgen 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Heb jij ook opstartproblemen op maandag?

Opstartproblemen op maandag zijn voor veel mensen een herkenbaar fenomeen. Hier zijn 11 tips om je maandagochtend soepeler te laten verlopen. Monday is a state of mind. Put on your positive pants and get stuff done Voorbereiding op zondag Bedtijden: Ga zondagavond op...

Lees meer
17 tips om een ochtendroutine te creëren

17 tips om een ochtendroutine te creëren

Het ontwikkelen van een effectieve ochtendroutine kan je productiviteit, humeur en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 17 tips om een routine in je ochtend te krijgen. The secret of your future is hidden in your daily routine By Mike Murdock Sta vroeg...

Lees meer