Hoe zorg je voor een ritme in je leven?

Een ritme in je leven krijgen is niet altijd vanzelfsprekend. Voor sommigen is het zelfs moeilijker dan een boodschappenlijst maken. En toch is het iets dat er voor zorgt dat je rust in je hoofd creeërt. Ik geef je enkele tips die er voor zorgen dat je de ritme in je leven terugvind.

Plan je dag zorgvuldig

Niet iedereen kan een dag vooruit plannen, maar toch is dit belangrijk. Start ook de dag op een rustige manier alvorens je aan het werk gaat. En las ook tijdig een pauze in, die je op vaste tijdstippen kan nemen. Bijvoorbeeld om 10u een korte koffiepauze.

Maak een to do-lijst

Een lijstje maken van wat je allemaal moet en/of wil doen is altijd handig. Wanneer je hier een dagelijks/wekelijkse gewoonte van maakt zorg je voor ritme in je leven.

Gsm op offstand

Neem tijdens werkdagen je gsm niet mee naar de slaapkamer en zet die veilig op off-stand in je werktas. Ga ook altijd op een vast tijdstip slapen. In het weekend mag je hier wel eens een uitzondering voor maken.

Creer een routine

Structuur of routine in je leven brengen zorgt ook voor een ritme. Als je ’s morgens steeds met hetzelfde routine begint, zoals een kopje koffie drinken alvorens je aan de slag gaat, dan creer je een soort routine die je ritme in je leven kan brengen.

Hoe zorg jij voor ritme in je leven?

Delen:

4 Reacties

 1. 17 juli 2020 / 07:57

  Heel herkenbaar. Voor mij is plannen echt belangrijk. Liefst gewoon aan het eind van de week de planning voor de volgende week vast maken. Af en toe zonder telefoon vind ik ook heel fijn, maar zou ik best veel meer mogen doen.

  • Evelyne
   Auteur
   18 juli 2020 / 14:52

   Heel fijn dat je een planning op het einde van de week voor de week er op al maakt. Geeft ook wat rust in je hoofd dat je op het laatste moment niet moet stressen om een correcte planning te hebben.

 2. 17 juli 2020 / 13:14

  Goed artikel! In mijn leven ontbreekt momenteel ieder aspect van routine haha. Wel maak ik vaak to-do lijstjes en deze werk ik wel netjes af. Ik sla de ochtend vaak over én ik werk graag ’s avonds en ’s nachts nog aan wat deadlines. Maar ik wil langzaam wel weer een normaal ritme krijgen. Ik probeer iedere nacht ook steeds een half uurtje vroeger te gaan slapen, zodat ik weer een normaler ritme krijg.

  • Evelyne
   Auteur
   18 juli 2020 / 14:54

   Haha, die to do lijstjes zorgen ook nog voor een bepaald ritme, dus dat komt zeker goed. Succes om je ritme weer helemaal normaal te krijgen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.