Hoe stress een invloed heeft op je leven – 3x wat je er mee kan doen

9 oktober 2020 | Geest & Gezondheid | 2 reacties

We kennen het allemaal wel. Nekpijn of overgevoeligheid zijn maar enkele tekenen dat je stress ervaart in het leven. Dat kunnen verschillende oorzaken zijn, zowel negatief als positief. Want jawel, ook positieve gebeurtenissen kunnen je voldoende stress geven om jezelf helemaal belabberd te voelen.

1.Plan zorgvuldig

Veel stressfactoren komen boven wanneer je veel te veel hooi op je vork neemt, ookal verwacht men dat die opdracht tegen dan klaar is. Vul daarom zorgvuldig je planning in, dat stress en tijdnood helemaal geen invloed hebben op het beëindigen van je project.

2.Ontspanning en beweging

Het is belangrijk om voldoende ontspanning en beweging te nemen tijdens stressvolle periodes. Een korte wandeling is soms al voldoende om even het hoofd te kunnen leegmaken en de stress voor even achterwege te laten. Ook een boek of andere ontspanning waarbij je je even in een andere wereld vertoeft kan voldoende ontspannend werken.

3.Voldoende nachtrust

Het is niet hoe laat je in je bed kruipt die belangrijk is, maar hoeveel slaap je per nacht hebt. De één beweert met 4u al voldoende geslapen te hebben, maar zal ooit toch eens kunnen crashen. Neem gemiddeld 8u slaap per nacht en je zal voldoende uitgeslapen zijn om je dag fris te beginnen. Heb je dan toch eens een kortere nacht gehad, ga dan de avond nadien vroeger naar bed en probeer die tekorten zo snel mogelijk in het halen om niet op een dag oververmoeid te worden. Want dit zorgt uiteraard voor overgevoeligheid en stress.

Hoe heeft stress een invloed op jouw leven?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
  1. Naomi

    Stom is dat eigenlijk hè, dat je in tijden van stress het eerste ontspannende activiteiten als slapen en bewegen laat vallen. Je hebt ze dan júist zo hard nodig. Stress heeft bij mij behoorlijk veel invloed gehad op mijn leven en nog steeds meer dan ik zou willen. Maar ik probeer nu wel elke dag ook tijd te nemen voor ontspanning.

    Antwoord
  2. Ilona Wielinga

    Ik merk zelf dat een goede planning vaak al veel doet. En inderdaad, nachtrust is ook ontzettend belangrijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer