Hoe hou je positief denken vol – 5x hoe je dat doet

29 januari 2021 | Positiviteit | 2 reacties

Het is niet gemakkelijk dezer tijden om nog positief te zijn. Toch moeten we er blijven in geloven dat alles goed komt en blijven positief denken. Ondanks alle miserie in de wereld hedendaags is er nog heel veel om positief over te zijn, al moeten we er allen eens terug aan herinnert worden. We moeten blijven volhouden en dat doe je namelijk met volgende tips.

1.Wees dankbaar

Dank u zeggen doen we met zijn allen wel (of misschien toch niet genoeg), maar dankbaar zijn voor dingen waar je geen dank u voor kan zeggen is toch iets moeilijker. Soms staan we te weinig stil bij dingen waar we eigenlijk dankbaar voor moeten zijn. En dat kan wel helpen om terug positiever te gaan denken.

2.Schrijf positieve dingen op

Soms helpt het om dingen op te schrijven om te begrijpen wat er in je hoofd omgaat. Niet alleen de negatieve dingen, maar ook positieve dingen kunnen hier bij helpen. Misschien helpen die je herinneren waarom het net positief is waar je mee bezig bent.

3.Denk nuchter

Soms kan het helpen om aan meditatie of yoga te doen, toch te minste als je er zelf voor open staat. Voor wie hier totaal niets aan vind, is nuchter denken ofwel mindfullnes misschien wel de oplossing. Het doorbreekt het negatieve in je hoofd terwijl je er fysiek niets voor hoeft te doen. Het past ineens ook veel beter in het positieve denkbeeld die we moeten creeëren.

4.Plan leuke dingen in

Wie nooit iets leuk doet zal wellicht steeds in de negatieve cirkel blijven hangen. Zeker wanneer die persoon door social media scrollt en al die leuke dingen voorbij ziet komen. Denk niet, ik kan dat niet, maar plan vooral heel veel van dat leuks in je agenda. Door in te plannen alleen al begin je weer positiever te denken en wanneer de dag is aangebroken kan het alleen maar leuk worden.

5.Praten helpt

Wanneer we constant geconfronteerd worden met negatieve gevoelens om ons heen, hebben we eigenlijk wel eens nood aan een goed gesprek. Neem een vriendin of familielid in vertrouwen en ratel er op los. Soms kan het zelfs helpen om niet rechtstreeks over al die negatieve dingen te praten, maar gewoon een leuke koffieklets te hebben waar het onderwerp lichtelijk word aangesneden zonder dat het te veel opvalt.

Hoe hou jij het positief denken vol?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
  1. Naomi

    Heel mooi artikel. Ik denk dat ik ongeveer dezelfde tactiek heb als jij om een beetje positief te blijven en ja, dat werkt de ene dag beter dan de andere…

    Antwoord
  2. Zo simpel is dan geluk

    Mooie tips om positief te denken. Dankbaar zijn helpt inderdaad enorm. Ook relativeren werkt voor mij altijd goed. Er zijn immers altjid mensen die het moeilijker hebben.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs