Hoe beleef je de winter op een positieve manier?

Regen, wind, koude handen en voeten, .. Het enige wat we wellicht graag zien is een wit tapijt in de winter (als je er niet door moet met je fiets of voertuig). Daarom kijken we niet altijd even positief naar de winter en verlangen we met ons allen naar het lentezonnetje.

Snoozen of niet?

Tijdens koude winterdagen blijven we liever snoozen onder ons warme dons en sponzen pyjama. Toch moeten we ooit eens aanstalten maken om dat bed te verlaten en kunnen we dat beter zo snel als we wakker worden doen. Blijven liggen heeft geen optie (hoe heerlijk ook) omdat we hier alleen maar luier van worden (al mag dat ook wel eens 😉 )

Licht in de kamer

De winter kent heel wat donkere dagen. Daarom is het belangrijk dat je licht in huis haalt en dat kan heel simpel door gewoon de gordijnen open te gooien. Hoe meer licht, hoe blijer je automatischer zal worden. Je hersenen maken namelijk het slaaphormoon melatonine aan bij donkere ruimtes, waardoor je vanzelf terug de slaap zal vatten. Licht helpt je hiertegen.

Combineer me-time met een gezonde maaltijd

We lusten allemaal wel eens frietjes met een vettige hamburger, maar healthy comfortfood helpt ons beter om de winter door te komen. Combineer dit met een portie me-time en je kan er weer voor even tegen. Ga daarom op zoek naar gezonde snacks als vieruurtje en energieke maaltijden tijdens de dag.

Hoe beleef jij de winter op een positieve manier?

Delen:

1 Reactie

  1. 5 februari 2021 / 10:35

    Voor mij is ook licht het antwoord op hoe overleef ik de winter. En als er van buitenaf niet genoeg licht naar binnen komt, gaan gewoon de lampen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.