Het leven leiden dat jij wil – Ga er voor!

28 april 2021 | Positiviteit | 2 reacties

Al van bij de geboorte word er dagelijks heel veel van je verwacht. Als je niet op tijd kan lopen of praten dan is er al iets mis, terwijl het bij de ene persoon sneller komt dan bij de ander. En zo gaat dat eigenlijk je hele leven door. Je word grootgebracht met regels en verwachtingen. Wanneer je daar niet aan voldoet, dan hoor je er wellicht niet bij.

Ik ben wie ik ben

Niemand hoeft een oordeel te vellen over je outfit, interieur of andere keuzes. Doe waar jij je goed bij voelt want dan alleen kan jij maar gelukkig zijn. Je outfit maakt je tot wie je bent, net als de keuzes die je maakt ookal evenaren die niet met die van je beste vriendin of tofste collega. Geef hen geen schijn van kans om jou steeds om te praten om iets te doen waar jij nooit volledig achter kan staan. Volg de weg die jij wil bewandelen!

Wat als ik de normale weg niet volg

Een vraag die heel wat jongeren, maar ook volwassenen zich stellen. Het is met de paplepel ingegeven dat je een diploma moet halen om daarna te gaan werken met dat diploma en dan steeds maar hogerop kruipt. Maar.. wat als dat nu eens omgekeerd gebeurt? Is dat dan een schande? Helemaal niet! Het is net goed dat je ook later durft te leren en op andere manieren probeert een weg in het leven te zoeken.

Het is nooit te laat

In het leven word er van je verwacht dat je als puber een vriendje leert kennen en dan de gebruikelijke weg er mee aflegt. Niet bij iedereen is dit een succes en eigenlijk is dat ook helemaal niet erg. De één wil nog lang genieten van het vrijgezellenleven of gebeuren er dingen waarbij je niet toekomt aan het ‘huisje tuintje kindje’. Maar denk nooit dat het daarvoor te laat is. Jij leid jouw leven zoals jij het wil en niemand anders.

Leid jij het leven dat jij wil?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

2 Reacties
  1. Naomi

    Nee, ik leid zeker niet het leven dat ik zou willen, maar ik heb in mijn leven geleerd dat het leven absoluut niet maakbaar is. Ik probeer wel het leven dat ik leid op zo’n manier te (be)leven dat ik er op de meeste momenten van kan genieten.

    Antwoord
  2. Zo simpel is dan geluk

    Nee, ook ik leid niet het leven wat ik zou willen. Maar ik ben zeker wel tevreden met mijn leven en geniet van alle mooie dingen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs