Lifestyle

Groeien in het leven, het is een les op zich

Het leven is voor elk van ons een leerproces waarin we elk op onze eigen manier in groeien. Als kind leren we vanalles, maar eens afgestudeerd en volwassen is het de bedoeling dat je het alleen doet. Dan begint pas de groei van het leven..

Van kind naar volwassene

Als kind leer je goochelen met cijfers en letters, verken je het leven in geschiedenis- en aardrijkskundeboeken, worden lijntjes op papier een tekening of schilderij. Dan verhuis je op een dag naar de grote school en moet je miljoenen ‘juiste’ keuzes maken waarvan je nog niet eens weet wat nu wel de ‘juiste’ is. Je krijgt nog wel hulp van je ouders, maar uiteindelijk word er verwacht dat jij die keuze maakt voor het leven. Met vallen en opstaan krijg je dan een diploma in handen, die je door het verdere leven zou moeten loodsen.

Spring in het leven? Of toch niet?

Daar sta je dan met dat diploma. Is dit het dan? Wil ik nog verder? Ga ik al de wijde wereld in? Of kies ik voor iets totaal anders? Honderden vragen waar de één al sneller een antwoord op weet dan de ander. Ook heeft die keuze te maken met hoe je op dat moment in het leven staat. Fysiek en mentaal. Ben je wel klaar voor een sprong in het leven?

Langzaam maar zeker

Hoe dan ook, groeien in het leven doet iedereen. Voor de één is de keuze vanzelfsprekend en moet de ander er iets langer over doen. En groeien gebeurt voor ieder van ons op zijn eigen manier. Wanneer je stopt met groeien beslis je echter zelf, al heb je ook daar soms geen controle over. Zowiezo is het voor ieder van ons elk een les over hoe je in het leven staat en hoe je groeit in het bestaan van jezelf.

Ben jij bezig met de groei van je leven?

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!