Gelukkig zijn.. of mag ik ook eens ongelukkig zijn?

27 november 2023 | Geest & Gezondheid, Uitgelicht | 0 Reacties

In ons leven streven we naar ons geluk om gelukkig te zijn. Heb je een dipje, dan doen we er alles aan om terug een lach op je gezicht te toveren om het geluk terug te vinden. Als je dan eens een mindere dag hebt krijg je dikwijls een ganse waslijst aan toffe dingen die je terug op de been moeten helpen. Maar.. is het nu echt zo erg om eens ongelukkig te zijn?

Als je gelukkig wil zijn, moet je af en toe ook ongelukkig willen zijn

By Philip Huff

Geluk vs Ongeluk

Positiviteit en geluk, het is dé rode draad van deze blog. En toch is het niet negatief dat het leven niet altijd even rooskleurig is en je je ongelukkig voelt. Soms moeten we zelfs eens ongelukkig zijn om actie te kunnen ondernemen om terug het geluk te vinden. Zo lopen we allemaal wel eens met ons hoofd tegen een spreekwoordelijke deur en zorgt dat voor een ongelukkig gevoel.

De kunst van..

Soms kan het terug gelukkig worden na een periode ongelukkig te zijn zoveel energie vergen dat je automatisch in een ongelukkig stadium blijft hangen. Dat willen we natuurlijk niet, maar ongelukkig zijn zet ook aan tot actie om terug gelukkig te worden. Dat is soms een lang proces, maar de kunst is om die stap voor stap te nemen. En op eigen tempo. Soms willen we hierin veel te snel gaan en boeken we eerder achteruitgang dan vooruitgang.

Staan we er werkelijk bij stil?

Het is zo herkenbaar als je er even over nadenkt. We staan er eigenlijk niet bij stil of willen er gewoon niet bij stilstaan. Het is absoluut niet erg om eens ongelukkig door het leven te gaan. Soms kan het zelfs eens deugd doen om terug het geluk te vinden na een ongelukkige periode, zolang de ongelukkige periode niet te lang duurt. Daar moeten we dan wel alert voor zijn, dat we niet ondergedompeld worden in het ongelukkige en niet uit het diepe dal geraken. Want dat word dan een ander verhaal.

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs