Geef negativiteit geen schijn van kans

2 juni 2021 | Positiviteit | 0 Reacties

‘We moeten er het beste van maken’, ‘We gaan er samen voor’, ‘Het zal je lukken’ zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve energie boost te werken. Want de negatieve soort kan je leven helemaal in de verkeerde richting helpen. Maar hoe doen we dat nu? Heel simpel eigenlijk. Lees deze 5 tips.

Wat als?

Door jezelf vragen als ‘Wat als het me niet lukt?’, ‘Wat als het misloopt?’ te stellen ga je beginnen twijfelen aan jezelf en alles om je heen. Net dat moeten we vermijden om de positieve vibe proberen te behouden. Praten met anderen kan hierbij heel wat helpen.

Energieslurpers

Anderzijds heb je ook mensen die energie uit jou nemen in plaats van je een positief en fijn gevoel te geven. Vermijd deze zoveel mogelijk en zeker wanneer je zelf voelt dat je in een negatieve spiraal dreigt te vallen. Mensen die je een schouderklop geven en je een spreekwoordelijke positieve duw in je rug kunnen geven kan je beter koesteren in deze tijden.

Het zeuren niet waard

Je kent het wel. Er is iets gebeurt op de werkvloer of je hebt een discussie met de buurvrouw over iets totaal banaals. Dan kom je thuis en ga je zeuren over dat ene kleine ding, maar maak je er in werkelijkheid er eerder een olifant in een porseleinen kast van dan in plaats van het laten voor wat het is. Het is het zeuren niet waard, dus doe je het maar beter niet.

Vroeger en nu

Wanneer je gedachten afdwalen over het feit dat het vroeger beter was dan nu of omgekeerd. Je kan eens wegzwijmelen bij een positieve periode, maar kijk niet te vaak in het verleden als die te veel negativiteit naar boven brengt. En als het vroeger beter was dan nu, bekijk dan of je het nu terug beter kan doen door enkele kleine dingen te veranderen. Het heeft geen zin om steeds het slechte terug boven te halen.

Uitstellen tot het misschien afstel word

Er is altijd wel iets waar we tegenop kijken. Een meeting met belangrijke maar strenge mensen die je moet zien te overtuigen dat jouw project beter is of een tandartsbezoek die gepland staat maar je helemaal geen zin in hebt. Sommige dingen kan je gewoon niet uitstellen en moet je hoe dan ook ondergaan. Achteraf zal je blij zijn dat je hebt doorgebeten en het er beter vanaf gebracht hebt dan gedacht.

Geef jij aandacht aan negatieve gedachtenspinsels?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
20 soorten lijstjes die je kan maken

20 soorten lijstjes die je kan maken

Lijstjes. Voor sommigen zijn ze niet meer uit hun leven te denken, want zonder lijstje kom je er niet. Niet iedereen is zo, maar lijstjes zijn gewoon heel gemakkelijk. Vooral voor vergeethoofden of to much to do-people 😉 Er bestaat niet alleen zoiets als een to...

Lees meer

Recente blogs