Geef negativiteit geen schijn van kans

2 juni 2021 | Positiviteit | 0 Reacties

‘We moeten er het beste van maken’, ‘We gaan er samen voor’, ‘Het zal je lukken’ zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve energie boost te werken. Want de negatieve soort kan je leven helemaal in de verkeerde richting helpen. Maar hoe doen we dat nu? Heel simpel eigenlijk. Lees deze 5 tips.

Wat als?

Door jezelf vragen als ‘Wat als het me niet lukt?’, ‘Wat als het misloopt?’ te stellen ga je beginnen twijfelen aan jezelf en alles om je heen. Net dat moeten we vermijden om de positieve vibe proberen te behouden. Praten met anderen kan hierbij heel wat helpen.

Energieslurpers

Anderzijds heb je ook mensen die energie uit jou nemen in plaats van je een positief en fijn gevoel te geven. Vermijd deze zoveel mogelijk en zeker wanneer je zelf voelt dat je in een negatieve spiraal dreigt te vallen. Mensen die je een schouderklop geven en je een spreekwoordelijke positieve duw in je rug kunnen geven kan je beter koesteren in deze tijden.

Het zeuren niet waard

Je kent het wel. Er is iets gebeurt op de werkvloer of je hebt een discussie met de buurvrouw over iets totaal banaals. Dan kom je thuis en ga je zeuren over dat ene kleine ding, maar maak je er in werkelijkheid er eerder een olifant in een porseleinen kast van dan in plaats van het laten voor wat het is. Het is het zeuren niet waard, dus doe je het maar beter niet.

Vroeger en nu

Wanneer je gedachten afdwalen over het feit dat het vroeger beter was dan nu of omgekeerd. Je kan eens wegzwijmelen bij een positieve periode, maar kijk niet te vaak in het verleden als die te veel negativiteit naar boven brengt. En als het vroeger beter was dan nu, bekijk dan of je het nu terug beter kan doen door enkele kleine dingen te veranderen. Het heeft geen zin om steeds het slechte terug boven te halen.

Uitstellen tot het misschien afstel word

Er is altijd wel iets waar we tegenop kijken. Een meeting met belangrijke maar strenge mensen die je moet zien te overtuigen dat jouw project beter is of een tandartsbezoek die gepland staat maar je helemaal geen zin in hebt. Sommige dingen kan je gewoon niet uitstellen en moet je hoe dan ook ondergaan. Achteraf zal je blij zijn dat je hebt doorgebeten en het er beter vanaf gebracht hebt dan gedacht.

Geef jij aandacht aan negatieve gedachtenspinsels?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

11 tips voor meer positiviteit in je dag

11 tips voor meer positiviteit in je dag

Meer positiviteit in je dag brengen kan je humeur verbeteren en je algehele welzijn verhogen. Hier zijn enkele tips om dit te bereiken: 1. Begin de dag met dankbaarheid Dankbaarheidsdagboek: Schrijf elke ochtend drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Dankbare...

Lees meer
Hoe je een positief zelfbeeld ontwikkelt

Hoe je een positief zelfbeeld ontwikkelt

Een positief zelfbeeld is niet iets wat van de ene op de andere dag ontstaat, maar het is een doorlopend proces van jezelf te ontplooien. Dit leidt niet alleen tot een gelukkiger leven, maar ook tot doorzettingsvermogen en succes op verschillende gebieden van je...

Lees meer
Doelen stellen – Hoe doen we dat best?

Doelen stellen – Hoe doen we dat best?

Terwijl men het kerstdiner nog aan het verteren is en zich klaarmaakt voor oud en nieuw, zullen ook de voornemens voor het nieuwe jaar geschreven worden. Nieuwe doelen die we willen vervullen alvorens de laatste dagen van 2024 aantikken. Als we het al zo lang...

Lees meer

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer