Ga je een drukke werkweek tegemoet? – 5x hoe je die ontspannend doorkomt

Een stressvolle job of niet, de ene werkweek is de andere niet. Dan strompel je door een berg werk waardoor je het einde van de werkweek geheel ontspannen het weekend in kan. Lees hier hoe je de drukke werkweek ontspannen doorkomt.

1.Sluit je weekend ontspannen af

Probeer de laatste uren van het weekend ontspannen af te sluiten door gewoon alles los te laten. Kijk een serie, speel een spel of lig een uur in een relaxerend bad voor het slapengaan. Bekijk zelf hoe jij ontspannen word en probeer hier een ritueel van te maken net voor je werkweek start.

2.Bereid je mentaal voor

Soms heb je het pas op een rijtje als je je kledij al hebt uitgekozen voor de komende week. Of je hebt een weekplanning gemaakt met wat moet gebeuren en wat de pot schaft. Geen gedoe met ‘ik heb geen inspiratie’ en ‘ik heb niets in huis en heb dus geen eten’. In het weekend een halfuurtje vrijmaken om je mentaal voor te bereiden kan wonderen doen.

3.Zorg voor voldoende ontspanning tijdens het weekend

In het weekend heb je eindelijk tijd om alle huishoudelijke klusjes af te werken en dat is niet altijd verkeerd. Wees er toch alert op dat je gedurende het weekend voldoende ontspanning inplant om de nieuwe werkweek ontspannen in te gaan. Zo hoef je eveneens je hoofd niet te breken over het feit dat je na het werk nog vanalles moet doen in huis.

4.Schrijf het van je af

Ik kan helemaal niet schrijven! Oh, maar dat hoeft ook helemaal niet. Neem gewoon een blad papier en schrijf op waar je het eerst aan denkt. Zo ga je dan verder en voor je het weet heb je een heel blad volgeschreven. Je hoeft helemaal geen schrijver te zijn om dit te doen en je zal zien hoe ontspannend dit wel is.

5.Neem de tijd

Voor wie van het ene naar het andere holt is dit misschien wel de beste tip. Neem gewoon de tijd om een ontspannen weekend te hebben en volledig ontspannen de werkweek te beginnen. Heb je geen zin om iets te doen? Doe het dan gewoon niet en stel het eventueel uit naar een later tijdstip. Neem de tijd om op jezelf te komen, neem de tijd om het weekend af te sluiten en neem de tijd om de werkweek te beginnen.

Hoe ga jij een drukke werkweek tegemoet?

Delen:

1 Reactie

  1. 7 december 2020 / 16:37

    bij mij is er al twee jaar geen ‘echte’ werkweek meer, maar ook thuis is er genoeg te doen. Zonder planning doe ik niks, dus die maak ik altijd. Maar de beste tip hier vind ik toch wel ontspanning, ook tijdens de werkweek trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.