Beland jij snel in een negatieve spiraal? – 5x hoe je hiermee omgaat

10 februari 2021 | Zelfliefde | 0 Reacties

Een leuk gesprek die eindigt in een negatieve domper? Een nieuwe dag die start met koud water in de douche en die tas koffie die je per ongeluk omgooit? Negatief zijn mogen we niet blijven, maar is soms moeilijker dan je denkt. Hoe gaan we hier mee om?

1.Gevoel versus Gedachten

Je denkt wellicht dat gevoel en gedachten twee verschillende dingen zijn, maar niets is minder waar. Je gedachten bepalen namelijk je gevoel. Wanneer alles misloopt ga je sneller in een negatieve sfeer hangen dan wanneer alles voor de wind gaat.

2.Richt je aandacht op iets anders

Wanneer het even niet meer gaat, geef dan aandacht aan wat wel gaat. Of ga gewoon iets totaal anders doen om dan na een tijd je aandacht terug te vestigen op datgeen die niet ging. Je zal zien dat het misschien toch gaat omdat je je even hebt gefocust op iets anders.

3.Probeer het positieve in het negatieve te zien

Hoe moeilijk het ook is, probeer positieve dingen te zien in het negatieve. Zoek waarom je die ene klus vervelend vind en probeer er een positief iets bij te verzinnen om die klus toch leuker te maken. Ga bv al joggend naar je werk als je dat helpt om met een frisse geest te starten.

4.Straf jezelf niet

Soms kunnen we kwaad zijn op onszelf omdat we weer maar eens negatief denken. Maar straf jezelf hiervoor niet. We kunnen hier alleen maar uit leren en groeien naar een positieve zelve. Het heeft geen zin om te vloeken en scheldwoorden te gebruiken, want dat maakt het soms alleen maar erger. Eén keer mag, maar laat het daar ook bij.

5.Let op je ademhaling

Ook voor wie niet spiritueel is aangelegd is dit nuttig. Wie vaak negatief denkt en in een negatieve spiraal komt zonder het zelf echt te weten zal al eens te maken hebben gehad met onbewust ademhalen. Alsof je zwemt, maar je hoofd niet boven water kan houden. Let daarom op je ademhaling. Adem diep in en traag weer uit. Doe dit enkele keren na elkaar.

Hoe ga jij hiermee om?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs