Altijd meer en meer – 5x hoe je aan de verleiding weerstaat

4 november 2020 | Positiviteit | 1 reactie

Meer geld, meer gaan shoppen. Meer uitdagingen, meer werk. Er zijn van die mensen die er gewoon nooit genoeg van krijgen. En al hebben ze alles, toch willen ze nog meer. Niet omdat ze niet tevreden zijn, maar meestal is dat omdat ze zichzelf steeds maar willen bewijzen. 5x hoe je hieraan weerstaat.

1.Less is more

‘Ik heb niets om aan te doen’ reageert de gemiddelde vrouw op de vraag om naar een feestje te gaan. De kast hangt vol, maar alles is al minstens 1x gedragen geweest dus tijd voor een shopping trip naar de stad. Besef je eigenlijk dat je heel veel stuks met elkaar kan combineren en velen het zelfs niet zien dat je het al eens gedragen hebt?

2.Maak een deal met jezelf

Elke keer je snakt naar een nieuw kledingstuk, nieuwe gsm ookal is die oude nog niet kapot, .. maak dan een deal met jezelf. Iets in de trend van ‘elke nieuwe rok ik koop die ik eigenlijk niet nodig heb beland er 5, 10, 20 of 50 cent in de spaarpot’. Hiermee ga je ook meer nadenken of je effectief dat ene kledingstuk wel nodig hebt.

3.Nooit genoeg

Men zegt soms: ‘je kan er nooit genoeg hebben’ en sommige nemen dat nogal serieus. In plaats van 1 outfit te kopen, ga je de hele winkel rond en heb je wel 3 tof 4 outfits mee naar de kassa. Waarom? Had je echt niets meer in de kast hangen?

4.De confrontatie

Sta je ook wel eens in de winkel niet wetende welke van de twee je moet meenemen? Ok, dan vliegen ze allebei wel in mijn karretje. Euh.. is dat wel nodig? Nee, soms niet. Denk hierover goed na en wees je bewust van wat je in je mandje gooit. Soms verspil je gewoon te veel om te snel iets te gaan kopen. Ga de confrontatie met jezelf aan als je weer eens in de winkel staat te twijfelen.

5.Wees tevreden met wat je al hebt

Open je kleerkast, ruim de zolder of rommelkamer op en zie wat je allemaal hebt. Je zou er van verschieten wat je nog kan gebruiken of dragen. Wees dus tevreden met wat je hebt en ga vooral niet nodeloos in de winkelstraten rondhangen waar je toch steeds ‘verplicht’ bent om iets te kopen. Laat de verleiding niet de bovenhand spelen.

Wil jij altijd onnodig iets in je mandje gooien?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

1 Reactie
  1. Naomi

    Mooie nadenkers zijn dit. Ik vind het soms ook lastig. Wanneer heb je genoeg? Qua kleding ben ik van het principe dat ik iets weg moet doen (vuilnisbak als het echt versleten is, naar het goede doel als het nog goed is) als ik iets nieuws aanschaf.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

Zin in de zomer – Ook thuis is dit plezant

We zijn al halfweg de zomer. Voor de één zit de reis naar het zonnige zuiden of tropische eilanden er al op, voor de ander moet die nog beginnen. Toch zijn er ook mensen die liever de zomer thuis in eigen tuin of een zomerse bar aan de kust beleven. Niets mis mee...

Lees meer
Geef negativiteit geen schijn van kans

Geef negativiteit geen schijn van kans

'We moeten er het beste van maken', 'We gaan er samen voor', 'Het zal je lukken' zijn maar enkele woorden die we elkaar toewensen eens één van de twee twijfelt over een belangrijke stap die we nemen. Daarom is het ook belangrijk om elke dag opnieuw aan een positieve...

Lees meer

Recente blogs