Als het even tegenzit – 3 quotes die je helpen om het weer even positiever te zien

19 februari 2021 | Zelfliefde | 4 reacties

Hoe positief en vrolijk je ook door het leven gaat, er zijn altijd dagen dat het je even tegenzit. Je begint aan het ontbijt en je stoot je tas koffie op de grond. Of je staat onder de douche als het warm water in koud verandert. Je zou voor minder eens roepen of een stomp tegen de stoel geven. Toch moeten onszelf behoeden tegen negatieve gedachtes die in ons hoofd durven kruipen en dat kan je doen met positieve quotes te lezen.

Twee stappen vooruit, een stap achteruit, is nog altijd een stap vooruit

Soms moet je eens een stap terug durven nemen om terug door te gaan. Je beseft het wellicht niet op het moment zelf, maar eens je het doet voel je je een stuk beter en ga je weer helderder nadenken over waarom je nu die stap vooruit of achteruit juist nam.

Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.

Een slechte dag of slechte periode. Je moet er in blijven geloven dat het allemaal goed komt. Niet gemakkelijk en zeker niet als het die dag allemaal verkeerd lijkt te lopen.

Take a deep breath. It’s just a bad day, not a bad life.

Op een slechte dag kan het heel erg helpen om gewoon eens diep in te ademen en daarna rustig uit te ademen. Soms heb je alleen dat nodig om terug verder te kunnen. En weet dat het niet voor altijd is, maar je gewoon een slechte dag hebt. Soms wel zonder enige reden.

Wat denk jij als het je allemaal even tegenzit?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Naomi

  Vooral die laatste vind ik heel erg belangrijk. Het voelt misschien wel als een heel leven, maar het is inderdaad ‘maar’ een dag. Dag voor dag…

  Antwoord
  • Evelyne

   Inderdaad, dag per dag al voelt het soms niet zo.

   Antwoord
 2. Tamara

  Ik ben een echte quotemadam! Leuke quotes! Ik dacht die tweede vroeger ook wel eens, maar intussen heb ik het lichtjes gewijzigd naar “het komt goed, en als het niet goed komt, is dat ook goed”. Daardoor is er meer ruimte voor als het niet goed komt, dat dat ook oké is en niet per se hoeft.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs