3x wat kan helpen om een slechte dag door te komen

Elke dag met een vrolijk been je bed uitstappen en de hele dag door dansen en springen met een brede glimlach op je gezicht. Dat word wel eens verwacht van mensen, maar iedereen heeft al eens een slechte dag en staat helemaal niet altijd met zijn vrolijke been uit bed. En dat is oké. We hebben allemaal een een slechte dag, als die maar niet blijft duren.

Praten helpt

Soms heb je op een slechte dag geen nood aan een babbel en toch kan dat helpen om je doorheen de niet zo’n beste dag te helpen. Dat hoeft geen diepgaand gesprek te zijn, maar gewoon even je hart luchten bij je buren, vrienden of familie die op dat moment bij je zijn is soms al genoeg.

Schrijf het van je af

Als praten niet kan/helpt, is schrijven ook een oplossing. Je hoeft geen boek te schrijven, maar gewoon woorden die in je opkomen of het onderwerp van je afschrijven kan eveneens helpen. Daarna verscheur je het papier en gooi je het in de kachel. Kan je je er nog aan verwarmen 😉

Doe iets wat je blij maakt

Probeer je gedachten te verzetten door iets te doen dat je blij maakt. Sommigen gaan bewust een eindje lopen of een wandeling doen om even weg te zijn en het hoofd leeg te maken. Anderen beginnen aan een boek te lezen of nemen de brei terug op. Even het huis opruimen helpt soms ook om de slechte dag weg te wuiven.

Wat doe jij op een slechte dag?

Delen:

4 Reacties

  • Evelyne
   Auteur
   4 mei 2021 / 14:19

   Inderdaad, niet alle dagen zijn hetzelfde net zoals niet alle gevoelens hetzelfde zijn

 1. 4 mei 2021 / 10:12

  Hahaha, je hoeft geen boek te schrijven;). Ik merk dat het vaak helpt om maar gewoon aan de slag te gaan als ik met het verkeerde been uit bed ben gestapt. Anders kan ik er heel erg in blijven hangen en dat is meestal voor niemand fijn.

  • Evelyne
   Auteur
   4 mei 2021 / 14:20

   Nee, inderdaad niet. Een boek schrijven is niet nodig, je gevoel van je af schrijven daarentegen kan wel eens heel erg deugd doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.