Knopen doorhakken?-5x hoe dit makkelijk kan

23 december 2020 | Geest & Gezondheid | 0 Reacties

Keuzes maken en knopen doorhakken. Het is niet altijd even simpel, althans maken onze hersenen het heel dikwijls moeilijker dan het is. De keuzes die je maakt laten zien wie je bent en hoe langer je over een keuze nadenkt, hoe moeilijker het word. En toch zijn er manieren waarop dit makkelijker kan.

1.Geen keuze maken is ook een keuze

Keuzes maken betekent verandering en soms wil je dat niet. Dan is geen keuze maken ook een keuze en kies je eigenlijk voor het leven dat je nu hebt in plaats van te kiezen voor een nieuwe wending. En dat is volledig toegestaan.

2.Twijfelen over je keuze is toegelaten

Dikwijls weten we stiekem al heel lang welke keuze we willen maken. Door te twijfelen gaan we nadenken over de keuze die gemaakt moet worden en vooral bij grote beslissingen is dat zeker toegelaten. Praten met je omgeving kan je hierbij alleen maar helpen (of nog meer doen twijfelen ­čśë )

3.Leg de lat niet hoger dan jezelf

Iedereen heeft de ambitie om iets te bereiken. De ene al meer en groter dan de ander. Leg daarom de lat niet hoger dan jezelf en koop geen miljoenenvilla terwijl je budget niet hoger reikt dan een bungalow op de buiten. Weet wat je wel en niet kan en de keuze maakt zich misschien zelf.

4.Voel je niet schuldig om de keuze die je maakt

Ze zeggen wel eens, kiezen is verliezen. Soms moet je inderdaad van je hart een steen maken en een keuze maken waarmee je iemand kwetst. Voel je vooral niet schuldig omdat je die persoon kwetst, want uiteindelijk moet je voor jezelf kiezen en niet voor een ander.

5.Een verkeerde keuze kan je ‘herstellen’

Dit geld niet in alle situaties, maar in de meeste kan je alsnog de keuze maken om de gemaakte keuze te ‘herstellen’. Als je een studierichting kiest die je halverwege het schooljaar dan toch niet lijkt te liggen kan je de directie om hulp vragen om eventueel een andere studierichting te kiezen die je beter ligt. Zo ook op werkgebied.

Kan jij makkelijk knopen doorhakken?

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van Belgi├ź, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer