Bloggen #10 – Hoe hou je het bloggen vol?

Onder de rubriek Bloggen word er geschreven over, jawel, Bloggen en alles wat er bij hoort. Er werd al geschreven over hoe je inspiratie opdoet en hoe je een blog start, maar hoe hou je het bloggen nu vol? Hier zijn enkele tips.

Schrijf in categorieën

Hier zijn de categorieën heel mager ingedeeld. Zo word hier vooral onder Lifestyle, Feel Good en Bloggen geschreven. Het is soms wel eens zoeken waar je wat schrijft. Maar het schrijft wel veel gemakkelijker wanneer je in categorieën schrijft en niet zomaar lukraak een artikel neerpent. Dat kan je natuurlijk wel doen, maar voor je lezer is het soms wel eens makkelijker als er met categorieën gewerkt word. Zo kunnen ze hun interesse in een categorie sneller terugvinden bijvoorbeeld.

Schrijf ideeën meteen op

Een probleem dat wellicht iedereen kent, ideeën komen op de meest onmogelijke momenten. Je zit in bad, je doet je huishouden of bent buitenshuis en niet in de mogelijkheid om direct te kunnen typen. Neem daarom overal een notitieboekje mee of maak een notitie in je gsm om je ideeën direct op te schrijven. Bij een vrij moment kan je die dan uitwerken in een blogartikel.

Beleef plezier bij het schrijven

Iedereen schrijft op een andere manier en in andere omstandigheden. Bij de ene moet het helemaal stil zijn rondom om te kunnen focussen op het schrijven. Bij de andere knalt er muziek uit de boxen van de computer of laptop. Ook wil die ene nog persé dat ene artikel schrijven om het de volgende ochtend gepubliceerd te krijgen, de ander schrijft op gevoel en publiceert wanneer die zin heeft. Zorg er voor dat je je goed voelt bij jouw ritme van schrijven en publiceren.

Hoe hou jij het bloggen vol?

Delen:

1 Reactie

  1. 31 oktober 2020 / 15:53

    Haha, vooral dat van die ideeën op onmogelijke momenten is zó herkenbaar! En gelukkig maar, want zo heb ik altijd genoeg om over te schrijven;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.