Bloggen #7 – Waarom een blog starten wel nog kan in deze tijden

In de rubriek Bloggen word hier alles over bloggen geschreven. In mijn bijna 10-jarige blogcarrière (ahum) heb ik heel wat geleerd over bloggen en dat wil ik graag hier delen. Maar zou je nog wel een blog opstarten? Uiteraard! Ik vertel je waarom.

Is bloggen dood?

Bloggen is dood word wel eens gezegd, maar niets is minder waar. Het bloggen leeft nog, alleen op een andere manier. Voor de één is het een online dagboek, voor de ander een heuse onderneming. De één haalt er alleen maar plezier uit, de ander verdient er geld mee.

Ondernemen of niet?

Veel bloggers kiezen hedendaags om hun blog als onderneming te laten starten. Zo kun je ook een centje bijverdienen (we spreken hier niet over miljoenen of miljarden 😉 ). Denk hier wel goed over na en pluis desnoods meerdere keren alles uit.

Schrijf zelf je teksten

Hier schrik je wellicht van, maar je kan hedendaags ook iemand inhuren om je teksten te schrijven. Wellicht doen grote bedrijven dit vaker dan kleine bloggers, maar het kan wel. Het is net als schrijven over iets waar je eigenlijk niets over kent. Wanneer je dus start met een blog, ga dus eerst nadenken over waar je veel vanaf weet en begin dan je kennis op je eigen manier te beschrijven.

Ben jij recent je blog gestart of blog jij al een hele tijd met plezier?

Delen:

8 Reacties

 1. 14 september 2020 / 09:46

  Zelf je teksten schrijven vind ik ook echt belangrijk. Ik ben vorig jaar januari gestart. Als ik er ooit een zakcentje aan kan verdienen, zou dat mooi zijn en een stiekeme droom is dat ik mijn baan kan maken van schrijven, maar ik denk dat dat met mijn huidige blog niet gaat gebeuren;).

  • Evelyne
   Auteur
   14 september 2020 / 18:55

   Je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt 😉

 2. 14 september 2020 / 20:40

  Ik blog sowieso voor m’n plezier, ik blog ook al eeuwen maar nog maar recentelijk onder Meer dan mama, een naam die ook volledig bij me past nu. Al moet ik opletten dat het niet te veel mamatalk wordt. Geld verdien ik er niet echt aan, maar dat hoeft ook niet.

 3. 15 september 2020 / 10:04

  Eerlijk? Ik ben begonnen met bloggen voor mijzelf. Omdat ik het een fijne uitlaatklep vind en het oprecht begin te missen als ik een tijdje niet schrijf. En dat mensen het leuk vinden om te lezen is helemaal mooi meegenomen.
  Ik vind bloggen juist ook iets moois in deze tijd. Schrijven en lezen gaat (hopelijk) nooit uit.

 4. 15 september 2020 / 10:38

  Ik blog inmiddels al 19 jaar, en vind het nog steeds fijn om te doen. Wel zie ik dat steeds meer bloggers kiezen voor Instagram of vloggen.

 5. 15 september 2020 / 11:24

  Ik blog alweer ruim 8 jaar en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen!
  Je hebt een fijn blog artikel geschreven.

 6. 15 september 2020 / 14:44

  Ik blog echt voor mijn plezier en om mijn creativiteit erop los te laten. Bovendien hoop ik ook mensen te inspireren en te helpen!

 7. 17 september 2020 / 07:37

  Ik blog voor mijn plezier. Of vooral nog om dingen van me af te schrijven, ook de minder goeie dingen, dus het is voor mij soms zelfs een vorm van therapie.
  Mijn blog is ook echt gewoon voor mij. Het is heel fijn dat mensen meelezen en als ze het herkenbaar en/of interessant vinden, des te beter, maar ik doe het echt voor mij, niet om er iets mee te verdienen en het belangrijkste vind ik dat het echt is en blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.