Bloggen #4 – Waar kan je inspiratie halen?

Om te bloggen heb je uiteraard inspiratie nodig. Sommige kunnen dagelijks een artikel uit hun mouw schudden, anderen hebben iets meer moeite met het schrijven van een artikel. Daarom wil ik even aandacht geven aan het vinden van inspiratie die er dan automatisch voor zal zorgen dat je een artikel kan schrijven.

Zoek het niet te ver

Wanneer je wil schrijven, maar je blijft zitten met een tikkende cursor op een wit blad kan het lang duren alvorens er iets getikt kan worden. Zoek het daarom niet te ver. Kijk eens om je heen. Zit je aan de keukentafel of buiten in de tuin? Je kan doodgewoon schrijven over de plaats waar jij altijd schrijft wanneer je blogt. Of hoe je aan je blog werkt.

Gebruik lijstjes

Lijstjes kunnen altijd helpen om op een inspiratieloos moment aan het schrijven te slaan. Zo heb ik in mijn gsm steeds een soort van notitie-app vol met lijstjes staan die ik er regelmatig bij neem wanneer ik vlijtig wil bloggen.

Lees andere blogs

Door andere blogs te lezen kom je onderwerpen tegen waar ook jij kan over bloggen. Laat het een start zijn van een nieuw artikel (of meerdere) en geef er je eigen persoonlijke draai aan. Niets zo lastig om nadien je eigen artikel op een andere blog te zien, dus ga daarom niet gaan ‘over schrijven’ of kopiëren.

Herlees je eigen artikelen

Door je eigen artikelen te herlezen kunnen er zo nieuwe ideeën ontstaan die je dan weer kan uitwerken tot een ander artikel. Ergens een soort win-winsituatie om je blog toch terug te kunnen vullen. Let er eveneens op dat je niet het gehele artikel kopieert, maar echt aan de slag gaat om het idee te herwerken.

Waar haal jij je inspiratie?

Delen:

4 Reacties

 1. 7 augustus 2020 / 08:31

  inspiratie vind ik echt overal! Zo heerlijk. Er ligt nu ook weer een lijstje naast me met zeven ‘concepten’ die ik nog uit wil werken. Ik denk dat ik nog inspiratie kan vinden in de spin die net op m’n slaapkamer zat;).

  • Evelyne
   Auteur
   15 augustus 2020 / 12:22

   Oeh, jij vind dus echt inspiratie in de kleinste dingen? Chapeau!

 2. 7 augustus 2020 / 10:24

  Ik haal vaak inspiratie uit mijn dagelijks leven. Nu ik met corona veel meer thuiszit, merk ik wel dat ik een stuk inspiratielozer ben. Het is dan ook erg stil op mijn blog de laatste tijd, haha.

  • Evelyne
   Auteur
   15 augustus 2020 / 12:23

   Ik merk ook dat ik minder inspiratie heb op momenten dat ik voor een tijd thuis ben (zoals verlof, verlengd weekend, ..), maar al bij al mag ik nog niet klagen tegenwoordig 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.