Bloggen #11 – Hoe ver ga je in het schrijven?

Onder de rubriek Bloggen word geschreven over, jawel, bloggen en alles wat er mee te maken heeft. Naast het schrijven over inspiratie en hoe jij het bloggen volhoud gaat het vandaag over hoe ver jij in het schrijven gaat.

Persoonlijk of omniblogger?

Als blogger kan je alle kanten uit qua niche. Meestal ga je schrijven over iets dat jou interesseert bv make up, fotografie, .. Ik koos er voor om over positiviteit te schrijven omdat ik de lezers wil laten zien hoe hard het leven ook kan zijn, een positieve kijk op het leven veel kan doen.

Wie zijn je lezers?

Als je denkt dat niemand je schrijfsels leest omdat je geen reacties onder je geschreven artikel krijgt dan heb je het grotendeels mis. Het wereldwijde web is van iedereen en zonder dat je het weet verschijnt je blog in Google. Let hiermee op als je persoonlijk schrijft en eigenlijk alleen maar schrijft voor jezelf en het kleine publiek waarvan je denkt dat zij meelezen. Om de hoek sluipt er altijd iemand die het misschien niet zo goed met je meent.

Het onderwerp

Als persoonlijke blogger kun je over alles in jouw leven schrijven en hoef je geen research te doen. Bij het schrijven over onderwerpen als make-up, fotografie, .. doe je best research ook al weet je er alles over. Er is altijd wel iets dat je kan toevoegen dat je nog niet wist en dat kan je artikel alleen maar meer leeswaardig maken.

Hoe ver ga jij in het schrijven op een blog?

Delen:

1 Reactie

  1. 13 november 2020 / 15:25

    Hoewel mijn blogs heel persoonlijk zijn en ik schrijf vanuit mijn hart, zorg ik er altijd voor dat in principe iedereen mee zou kunnen lezen. Want ja, ik realiseer me heel goed dat dat kan, dat net die ene persoon die je misschien liever niet op je blog hebt er toch de weg naartoe weet te vinden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.