Expeditie 2021 #8 – Het inschrijvingsmoment

Na de vele gesprekken met je tewerkstellingsinstelling komt het moment om je in te schrijven in de school waar je de opleiding wenst te volgen. Heel wat formulieren en evenveel handtekeningen later zorgen er voor dat je succesvol ingeschreven bent en je straks kan starten met de opleiding die je hopelijk een fijn avontuur geeft.

Mijn verhaal

Het was eindelijk zover. Ik mocht de school gaan bezoeken waar ik vanaf 1 September les ga volgen en mij dan officieel inschrijven. Ik had thuis op voorhand al heel wat vragen die ik moest stellen opgeschreven. Natuurlijk zijn er toch enkele vragen verloren gegaan en merkte ik dat pas toen ik terug op weg naar huis was. Halleluja. Maar het komt in orde, dat voel ik. Ik heb het dan gisteravond ook ineens op sociale media bekend gemaakt, want dat had ik nog niet gedaan. De vele lieve reacties deden mij enorm veel deugd!

De inschrijving

Door de corona-maatregelen verloopt alles anders dan normaal. Na het invullen van je gegevens bij het binnenkomen krijg je een persoon toegewezen waar je bij mag plaatsnemen. Er werd eerst kennis gemaakt en via een document overliepen we hoe de opleiding in elkaar zit. Zo werd medegedeeld dat semester 1 en 2 samen word gegeven en je 160 uur stage loopt gedurende het gehele project. Dit alles word zelf bepaald. Ook moet je zelf je stageplaatsen kiezen.

Tip: Schrijf al je vragen op en noteer eveneens de antwoorden ter plaatse alsook andere belangrijke info

Het inschrijvingsmoment

Na het kennismakingsgesprek word je begeleid naar de persoon die je moet inschrijven. Aan de hand van dat papier moet zij alles aanduiden op de pc. Ook moet je steeds je paspoort bij de hand hebben om alle gegevens correct te kunnen inscannen. Daarnaast voegen ze je diploma en werkattesten bij het document en ben je officieel ingeschreven.

Tip: Neem kopies van je diploma’s en werkattesten mee

Mail alles door naar je bemiddelaar

Van de school waar je je opleiding gaat volgen krijg je de inschrijvingspapieren mee en moet je die door mailen naar je bemiddelaar van je tewerkstellingsinstelling. Die persoon moet dit dan eveneens bij je dossier voegen. Vermeld in je mail ook eventueel enige opmerkingen die voorgevallen zijn op je inschrijvingsmoment. (op mijn papieren staat bijvoorbeeld dat ik geen diploma secundair onderwijs heb, terwijl ik die wel heb)

Tip: Doe dit zo snel mogelijk

Let op: bovenstaande is van toepassing in België en kan enige verschillen maken in Nederland

Delen:

4 Reacties

  1. 13 mei 2021 / 09:23

    Wat een mijlpaal, deze inschrijving! Van harte gefeliciteerd. En met al die vragen die je nog wilde stellen, komt het vast later nog wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.