Even persoonlijk doen – Waarom schrijven mij helpt

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling dat dit een persoonlijke blog werd (al is die het wel een beetje daar het alleen ik ben die hier schrijf 😉 ) maar af en toe heb ik toch eens nood aan een artikel met een persoonlijk tintje. (en wellicht komen die in de toekomst wel meer aan bod, wie weet).

Schrijven is als therapie

Het zal wellicht niet vreemd klinken als ik dit schrijf. Maar schrijven werkt zoals therapie. Mijn gedachten op papier zetten deed ik al van kleins af aan. In een dagboek, gewoon op een blad, .. en dus nu op het wereldwijde web. Het helpt mij om mijn gedachten even van mij af te schrijven en daarna voelt het als een verademing ondanks het probleem er nog niet mee is opgelost. Maar even het gevoel van verlichting kunnen opsnuiven helpt ook al heel veel.

Spelen met woorden

Ik besef dat mijn schrijverskills niet de beste zijn en elke dag leer ik hierin bij. Ik wou soms dat ik zo kon toveren met woorden en zinnen bouwen als journalisten die een krant vol proberen te schrijven. Maar helaas, ik schrijf gewoon wat er in mij opkomt en probeer daar een mooie zin uit te toveren.

Positief schrijven

Ik koos er voor om over positieve elementen te schrijven omdat ik sinds enkele jaren totaal anders in het leven sta. Ik wil de positiviteit naar boven halen en tonen dat de wereld niet altijd negatief hoeft te zijn. Jezelf maak je door jezelf positief te maken. En ja.. ik heb ook al eens een (of meer) slechte dag en dat zijn dan de dagen waar ik mezelf probeer op te beuren door de positiviteit te gaan opsnuiven en die hier neer te schrijven.

Wat betekent schrijven voor jou?

Delen:

3 Reacties

  1. 11 januari 2021 / 11:24

    Ik heb precies hetzelfde als jij! Soms is het lekker om dingen van je af te schrijven. En het is ook gewoon leuk om te doen, verhaaltjes schrijven. Ik had vroeger ook altijd een dagboek. Nu niet meer; ik heb nu een weblog!

  2. 11 januari 2021 / 12:13

    Mooi dat dit zo werkt he. Ik heb zeker een beetje hetzelfde.

  3. 11 januari 2021 / 15:49

    Mooi, zo’n eerlijk en persoonlijk artikel. Voor mij is schrijven ook zoiets als therapie. Mijn hoofd is vaak een chaos, maar als ik schrijf, lijkt het ineens toch best overzichtelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.