Over bloemen gesproken – Is het nu een paasbloem of een narcis?

Voor wie deze blog al een tijdje volgt, weet dat hier gebruik gemaakt word van zelfgemaakte bloemenfoto’s. De meningen hieromtrent zijn verdeeld, maar ik blijf toch mijn gevoel volgen. Want.. deze foto’s zijn het liefste die ik maak. Met plezier duik ik wekelijks de tuin in om te zien wat er groeit en bloeit. En daar wou ik het graag even over hebben.

Was het nu paasbloem of narcis?

Momenteel is de voornaamste bloem de paasbloem die de tuin siert. Of is het nu de narcis? Wel, de paasbloem is eigenlijk een benaming voor de bloemen die rond Pasen bloeien. In dit geval de narcis dus. Dan heb je ook nog de krokus die je net als de narcissen in meerderheid ziet en je elk jaar ziet terugkomen in de tuin.

Naast narcissen en krokussen heb je nog heel veel andere voorjaarsbloemen. Daarnaast zijn tulpen en hyacinten ook heel erg aanwezig in het voorjaar in de tuin. Die vind je dan weer in verschillende kleuren terwijl je narcissen enkel in het geel, wit of oranje vind.

Een ode aan mijn lieve oma

De reden van de overweeldigere bloemenfoto’s op deze blog is omdat het een ode is aan mijn lieve oma zaliger. Ze hield van bloemen en haar huis en tuin waren niets zonder bloemen. Dan knipte ze soms bloemen af in de tuin en liet ze drogen om ze daarna in een mooie vaas op de vensterbank te zetten. Elk seizoen had ze ook nieuwe bloemen in de tuin en op het terras waardoor er nooit een lege plek te bespeuren viel. De liefde voor bloemen heb ik wellicht van haar overgenomen.

Hou jij van de paasbloem of de narcis?

Delen:

2 Reacties

 1. 14 april 2021 / 19:23

  Een mooie term, paasbloem! Helaas gebruiken we die in Nederland niet (misschien moet ik hem maar eens in gaan voeren ;-)).

  • Evelyne
   Auteur
   16 april 2021 / 19:52

   Ha, zo zie je hoe de Nederlandse taal over de grens toch zo kan verschillen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.