Gewoon even schrijven – Van sneeuw naar de zon

Is het jou ook al opgevallen? De natuur heeft het lastig met het grote temperatuurverschil, waardoor het heel erg in de war is. Nog geen week geleden dwarrelde er sneeuw uit de lucht en nu staat de eerste lentebloem in bloei.

In de war

Net als de mens is de natuur ook even in de war en dat heeft niks te maken met het lelijke virus die ons al een jaar teistert. Planten beginnen al te bloeien en lentebloemen beginnen hun eerste gezicht al te laten zien. Een tuin die eigenlijk nog winterhard is verklaard staat nu voor een heel klein deel in bloei. Een vreemd zicht deze tijd van het jaar.

Van lente tot winter?

Dat het seizoen zichzelf niet opvolgt kan voor nog meer verwarring zorgen als het tij terug zou keren. En jawel.. in onze stoutste dromen zou het wel eens kunnen dat de sneeuw terugkeert in de lente. En al zorg je zo goed voor je plantjes en bloemetjes in je tuin.. de natuur kan hier roet in het eten gooien.

Hoe ga jij om met deze snelle seizoenswissel?

Delen:

2 Reacties

 1. 25 februari 2021 / 18:35

  Om eerlijk te zijn heb ik er zelf niet zoveel moeite mee. Juist heerlijk dat de lente begonnen is! (Hoewel koning winter natuurlijk altijd nog om de hoek kan komen kijken.)

  • Evelyne
   Auteur
   26 februari 2021 / 10:08

   Ik heb ook niet zo’n moeite met de seizoenswissel, integendeel het geeft mij een extra boost 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.