Freewriting – Letters en zinnen bouwen

Niet iedereen is weggelegd om te toveren met letters en woorden en die tot een zin te bouwen. Net als niet iedereen in de wieg is gelegd voor het aan elkaar praten van een voordracht voor honderden mensen die geïnteresseerd naar je luisteren. Nochtans is het ons als kind met de paplepel ingegeven, want op school werd er van je verwacht dat je opstellen kon schrijven en tientallen liedjes en gedichtjes vooraan in de klas voordroeg.

Ogen dicht en schrijven maar

Tijdens mijn dagdromen sluit ik soms mijn ogen om in één adem een artikel te tikken voor de grootste magazines en kranten. Wanneer ik mijn ogen open en het witte scherm met tikkende cursor voor me zie baal ik wel even 😉 Geen enkele letter uitgetikt. Jammer, even later nog eens proberen dan. Of toch maar eerst het foto’tje uitzoeken. Of zou ik toch maar beter eerst de tuin in duiken op zoek naar nieuw fotomateriaal? Ja, laten we dat dan maar doen.

Op zoek

Terwijl ik fotografisch inspiratie vind komen de woorden opeens wel in mijn hoofd opgeborreld. Losse woorden in een zin gooien en dat tot een tekst laten groeien die nog makkelijk begrijpbaar en goed in elkaar zit is soms wel eens een opdracht voor mij. Zoals nu, zomaar zonder enige inspiratie op het eigenste moment van schrijven een tekst aan elkaar breien (zonder wol en naalden, ahum).

Vrij schrijven

De oplossing is soms, artikels als dit. Gewoon schrijven (desondanks het steeds in mijn hoofd waait van ‘wat ben ik hier nu aan het schrijven eigenlijk?’. En dan maar hopen dat het gelezen word 😉

Delen:

4 Reacties

  1. 27 april 2021 / 09:11

    Voor mij is het belangrijk dat ik dicht bij m’n gevoel blijf als ik schrijf. Dan zijn alle remmen los en vloeit het er wel uit!

  2. 27 april 2021 / 14:44

    Haha, ik vind dit juist leuk. En soms komt het inderdaad ‘opeens’ en soms worden dat ook nog eens de fijnste artikelen, merk ik bij mezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.