De weg naar een gelukkiger en succesvoller leven – 5 tips die je hierbij kunnen helpen

31 juli 2020 | Zelfliefde | 4 reacties

Geluk en succes lopen meestal samen, hand in hand. Maar om die twee te omarmen moet je ook eerst werken aan een weg die naar dat gelukkiger en succesvollere leven leid. Ik geef je met plezier 5 tips die je hierbij helpen.

1.Groeien in het leven

Wie een succesvol leven wil, zal groeien in het leven. Het is een leerproces die met vallen en opstaan gebeurt, maar eens je met kleine stapjes vooruit lijkt te gaan zal je leven al sneller succesvoller worden. Hierdoor groeit eveneens je zelfvertrouwen en zul je steeds ook verder willen gaan.

2.Verleg je grenzen

Wie zijn doelen najaagt en zijn grenzen durft te verleggen krijgt een grotere voldoening bij het leven. Leg de lat hoger en durf een stap in het onbekende te wagen. Voor wie dit lukt geeft het een tijdelijke voldoening waar je misschien ook later de vruchten van plukt.

3.Praten helpt!

Praten is in alle omstandigheden belangrijk. Voor wie onzeker is en toch een doel wil bereiken is praten van groot belang. Door te praten durf je sneller achter je doel aan te lopen en zal de weg naar het succes wellicht makkelijker opengaan.

4.Luister naar je intuïtie

We hebben allemaal wel eens een stemmetje in ons hoofd die ons verteld wat we moeten doen. Meestal zorgt dat stemmetje er voor dat je dan wel doet wat het zegt zonder er bij na te denken. Het geeft onverwacht een positieve noot aan de situatie.

5.Help een ander

Door iemand te helpen, zal die jou dankbaar zijn. Dit geeft een waardevolle voldoening en een gelukkig gevoel. Wanneer wij iets betekenen voor de ander door middel van hulp bieden maakt ons, de mens, gelukkig.

Volg jij al 1 van deze 5 tips?

p.s.: door een inplanningsfout kwam deze blog pas een dag later online

over Evelyne

Ik schrijf voor wie nood heeft aan positiviteit in het leven of gewoon even lekker wat fijne feel good wil opsnuiven.

Wat vind jij?

4 Reacties
 1. Liesbethblogt

  Grenzen verleggen moet je alleen voor jezelf doen. Voor inderdaad je eigen doelen, maar vaak zijn de dingen waar je niet gelukkig van wordt invloeden van buitenaf. En helaas ook niet altijd dingen die je zomaar kan stoppen. Ik heb gemerkt dat toen i jaren geleden verhuisde er maar ene paar mensen over blevendie ik nog zag. Het waren mensen die ik altijd trachtte te helpen. Tegenwoordig zie je veel teveel mensen die juist op die emotie getriggerd worden en gratis gaan werken wat eerst en betaalde baan was voor iemand met diezelfde passie. Ik denk dat geluk daar niet gezocht moet worden maar bij en in jezelf. Mijn intuitie heeft ervoor gezorgd dat ik minder met vrienden en kennissen bezig ben. Je merkt het ook binnen het bloggen, een blog kan er prachtig uitzien maar reacties krijg je pas door de inhoud en door ook aandacht aan volgers te geven.

  Antwoord
  • Evelyne

   Bedankt voor je uitgebreide reactie! Je hebt gelijk, een blog kan mooi zijn maar doet er pas toe als de inhoud klopt en er aandacht aan volgers word gegeven 😉

   Antwoord
 2. Ilona Wielinga

  Praten helpt, dat is iets wat ik de afgelopen anderhalf jaar in de hulpverlening wel geleerd heb. Het is niet altijd makkelijk maar het kan je inderdaad verder brengen.

  Antwoord
  • Evelyne

   Het is inderdaad niet altijd even makkelijk om te praten. Maar als je het doet dan helpt het je wel. Je leert het wel door ervaringen in het leven.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer leuks

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Overtuig jezelf – 5x hoe je dat doet

Jezelf overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan of iets te doen die volledig buiten je comfortzone ligt. Ga jij er voor achteruit en blijf je in je coconnetje? Of kan jij jezelf overtuigen om toch voor het onbekende te gaan en je gewoontes even achter je te laten?...

Lees meer

Denk jij voor jezelf of voor anderen?

Als het eens in je hoofd schiet dat wanneer er volk op de stoep staat en je huis helemaal overhoop ligt dat je overkomt als een rommelige persoon terwijl je anders altijd alles opgeruimd hebt. 'Oh nee, wat gaan ze nu van mij denken?' zou je wel eens durven denken....

Lees meer

Recente blogs

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Zomer-10 plaatsen om te zien: Limburg

Limburg, een provincie in het oosten van België, staat bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Limburg: Hasselt: Japanse Tuin: De grootste Japanse tuin in...

Lees meer