Bloggen #9 – Het verschil tussen plannen en inplannen

Onder de rubriek Bloggen word geschreven over, jawel, Bloggen en alles wat er bij hoort. Net zoals het verschil tussen plannen en inplannen. Hé, dat is hetzelfde zou je gaan denken, maar nee.. dat is het niet. Lees gerust even mee over het verschil van plannen en inplannen.

Plannen, plannen en nog eens plannen

Het is misschien overroepen, maar een planning is alles bij het bloggen. Stel je voor dat je twee artikelen op één dag plaatst of gewoon op dat moment geen inspiratie hebt om te schrijven. Heb je een vaste publicatiedatum dan kan je niet anders dan voldoende te plannen. Je kan dit schriftelijk maar eveneens digitaal. In een agenda of notitieboek kun je ideeën noteren en daarnaast een kalender bijhouden wat je wanneer zal schrijven. Wat niet wil zeggen dat het op die bepaalde dag al moet gepubliceerd zijn. Hiermee kan je rekening houden met je planning als werknemer bij je job als je huishoudelijke leven.

Inplannen doe je zo

Wanneer je een planning hebt gemaakt kan je ook veel makkelijker inplannen. Als je bv op vaste dagen publiceert is dit heel erg handig. Je neemt er je planning bij en schrijft wanneer je planning het toelaat. Zo maak je het inplannen ook veel makkelijker en overzichtelijker. Haal er je agenda of notitieboek bij en bekijk wat je wanneer kan schrijven en plan het daarna op die dag zorgvuldig in. Makkelijker kan niet, alhoewel ook hier soms eens een foutje durft binnensluipen 😉

Hoe plan jij en plan jij ook in?

Delen:

1 Reactie

  1. 10 oktober 2020 / 10:34

    Mijn blogs zijn niet echt ‘gepland’. Ideeën blijven bij mij maar komen en die schrijf ik dan gelijk op. Elke week ga ik een middag zitten om die ideeën uit te werken. Dan plan ik ze ook gelijk in. En ja, dat betekent op dit moment dat ik zit te plannen voor ruim in de tweede helft van november. Ik heb meestal meer inspiratie dan dat ik online zet, dus ja, het komt veel later online dan dat ik iets schrijf;).
    Qua lezen vind ik het trouwens ook fijn als mensen niet een paar keer per dag iets plaatsen en dan een paar dagen niets. Dan liever elke dag één of om de dag, enz. Dat ben ik helemaal met je eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.