Bloggen #8 – Hoeveel tijd spendeer jij aan een artikel?

Onder de rubriek Bloggen word geschreven over, jawel, Bloggen en alles wat er bij hoort. Er werd al geschreven over hoe een artikel hier tot stand komt en over hoe bloggen niet alleen schrijven en foto’s zoeken is. Maar hoeveel tijd spendeer jij nu aan een artikel? Of heb jij uberhaupt een planning?

Van concept tot artikel

Meestal komt de inspiratie op de meest onmogelijke momenten. In bed, op het toilet, op het werk, .. waardoor er heel wat verloren gaat omdat je het niet tijdig kan opschrijven en tegen dat je achter je laptop kan verschijnen en het blogprogramma hebt open geklikt je allicht niet meer weet waarover je nu weer wou schrijven. Een notitieboekje is hierbij dus echt heel handig en bespaart je tijd om je onderwerp terug te zoeken in je hersenpan. Als het al terugkomt (want die momenten gebeuren hier ook wel eens).

Planning

Hierover komt later nog een uitgebreid artikel (dus blijf Gouden Momenten zeker verder volgen), maar plannen is eveneens een heel belangrijk onderdeel in het bloggen. Zo gebeurt het schrijven hier meestal in het weekend omdat tijdens werkdagen mijn geheugen niet helemaal op het bloggen gericht is. Foto’s worden hier eveneens in het weekend of vrije dagen gemaakt en dat zorgt soms wel eens voor paniek omdat het licht dan net goed moet zitten..

Tijd in uren en minuten

Het artikel op zich schrijven gebeurt hier nogal snel. Zo zijn er momenten waarop er aan een sneltempo geschreven word (zoals dit artikel hier) en momenten waar er nog research tussenin gebeurt. Doch pleit ik er persoonlijk voor om een artikel op één zelfde dag af te hebben en desnoods op een ander moment te herlezen alvorens publicatie. Een artikel in twee, drie keer schrijven is persoonlijk niet mijn ding omdat ik meestal de flow in het schrijven verlies als er een grote tijdspanne tussenzit. Om dit dan in een tijdspanne van uren en minuten uit te rekenen mag je gokken op een groot halfuur, dik drie kwartier voor 1 artikel ongeveer (aangezien de foto’s allemaal op voorhand zijn genomen).

Hoeveel tijd spendeer jij aan een artikel?

Delen:

2 Reacties

  1. 23 september 2020 / 08:03

    Bij mij werkt het net als bij jou. En inderdaad schrijf ik een artikel altijd in één keer (soms wel vanuit dat notitieboekje trouwens;)). Een dag voor publicatie check ik altijd nog even of de spelling nog verbeterd moet worden en dan is het klaar. En ja, ik schrijf blogs meestal weken voor ik ze publiceer, maar dan plan ik ze in. Maar het is niet zo dat ik nu plan wat ik over een maand wil schrijven. Ik schrijf wat er op dat moment in mijn hoofd borrelt.

  2. 23 september 2020 / 16:45

    Ideeën goed noteren is inderdaad belangrijk. Soms heb ik zelfs dat ik een idee kort noteer en toch later niet helemaal meer weet wat ik nu weer wou schrijven daarover 🙂
    En ik ben ook wel voorstander van in 1 keer door te schrijven, maar het lukt niet altijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.