Bloggen

Bloggen #6 – Hoe kies je een goede blognaam?

Onder de rubriek Bloggen word hier over alles wat met bloggen te maken heeft geschreven. Wanneer je begint met bloggen is een blognaam uiteraard heel handig. Maar hoe doe je dat? En hoe moeilijk is dat nu?

Je blognaam is je niche

Een originele blognaam kiezen is niet altijd even simpel. Het eerste waar je aan moet denken is waarover je gaat schrijven. Wil je je eigenlijk wel gaan vastbinden aan 1 bepaald onderwerp? Indien ja, kies dan een naam die met die niche te maken heeft. Indien nee, kies dan een naam die algemeen goed klinkt en waarmee je nog alle richtingen uitkan indien je je later nog bedenkt over wat je schrijft.

Klinkend in de oren

Een originele blognaam moet klinken in de oren. Want klinkende namen blijven namelijk langer in het geheugen hangen. Afhankelijk van de niche waar je je blog mee gaat vullen kun je origineel uit de hoek komen door iets totaal uit de lucht gegrepen te verzegelen als je blognaam. Of je zoekt een leuke zin met je onderwerp in. Als het maar klinkt (en je inhoud tof is)

Je volledige naam of een stukje er in

Zelf ben ik geen fan meer van een blog te beginnen met je eigen naam in de url. In het verleden is mij dit helaas zuur opgebroken, waardoor ik ergens een knop in mijn hoofd heb gemaakt. Wees je er van bewust dat hoe dan ook iedereen kan meelezen, maar alles wat onder je eigen naam verschijnt nog sneller te vinden is. Tevens dat de bedoeling is uiteraard, maar wees hier toch maar voorzichtig mee.

Hoe koos jij je blognaam?

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!