Bloggen #6 – Hoe kies je een goede blognaam?

Onder de rubriek Bloggen word hier over alles wat met bloggen te maken heeft geschreven. Wanneer je begint met bloggen is een blognaam uiteraard heel handig. Maar hoe doe je dat? En hoe moeilijk is dat nu?

Je blognaam is je niche

Een originele blognaam kiezen is niet altijd even simpel. Het eerste waar je aan moet denken is waarover je gaat schrijven. Wil je je eigenlijk wel gaan vastbinden aan 1 bepaald onderwerp? Indien ja, kies dan een naam die met die niche te maken heeft. Indien nee, kies dan een naam die algemeen goed klinkt en waarmee je nog alle richtingen uitkan indien je je later nog bedenkt over wat je schrijft.

Klinkend in de oren

Een originele blognaam moet klinken in de oren. Want klinkende namen blijven namelijk langer in het geheugen hangen. Afhankelijk van de niche waar je je blog mee gaat vullen kun je origineel uit de hoek komen door iets totaal uit de lucht gegrepen te verzegelen als je blognaam. Of je zoekt een leuke zin met je onderwerp in. Als het maar klinkt (en je inhoud tof is)

Je volledige naam of een stukje er in

Zelf ben ik geen fan meer van een blog te beginnen met je eigen naam in de url. In het verleden is mij dit helaas zuur opgebroken, waardoor ik ergens een knop in mijn hoofd heb gemaakt. Wees je er van bewust dat hoe dan ook iedereen kan meelezen, maar alles wat onder je eigen naam verschijnt nog sneller te vinden is. Tevens dat de bedoeling is uiteraard, maar wees hier toch maar voorzichtig mee.

Hoe koos jij je blognaam?

Delen:

10 Reacties

 1. 2 september 2020 / 07:57

  Mijn blognaam ontstond tijdens een consult met de huisarts. In dat consult ontstond iets anders, maar die domeinnaam bleek al te bestaan. Thuis kwam gelijk dit in mijn gedachten. Soms twijfel ik of het een slimme naam is, maar ach, het past wel bij me.

 2. 2 september 2020 / 15:21

  Leuk artikel! Ik had eerst een blog over Ierland en koos daarvoor Dit is Ierland. Toen ik twee maanden later een algemeen blog begon, was de keus dus al snel gemaakt voor Dit is Anne. Omdat ik na een paar jaar steeds meer over reizen ging bloggen had ik wel een beetje spijt dat ik geen blognaam had die echt op reizen sloeg maar goed, inmiddels verandert mijn blogfocus ook weer een beetje van alleen reizen naar ook andere dingen dus ben er nu wel weer tevreden mee!

  • Evelyne
   Auteur
   3 september 2020 / 18:55

   Heel leuk bedacht. En dat is net wat ik bedoel in het artikel. Je schrijft dan wel over een bepaalde niche, zorg er voor dat je voor een soort algemene naam kiest zodat je eigenlijk vrij in schrijven bent.

 3. 2 september 2020 / 15:39

  Ik kon geen naam bedenken. Uiteindelijk was ik er klaar mee dat ik daardoor beginnen met bloggen uitstelde en toen koos ik toch maar voor mijn eigen naam. Op zich wel tijdloos, want ik ben niet van plan mijn voornaam te veranderen, maar ik vind een unieke blognaam toch leuker.

  • Evelyne
   Auteur
   3 september 2020 / 18:58

   Op zich is het wel leuk dat je voornaam in je blognaam zit. Een voor-en achternaam is dan ook weer anders.

 4. 2 september 2020 / 18:15

  Ik heb mijn blognaam gekozen door mijn voornaam eens te googelen. Irene is blijkbaar ook de naam van een planetoïde die in een baan beweegt tussen mars en jupiter et voila. Ik vond dat leuk klinken dus ik heb daar verder niet meer te lang over nagedacht 🙂

  • 3 september 2020 / 17:40

   Wat mooi zeg, dat wist ik niet 🙂 best wel bijzonder!

   • Evelyne
    Auteur
    3 september 2020 / 19:00

    Ik kan al raden van waar jouw blognaam komt ‘Haha’

  • Evelyne
   Auteur
   3 september 2020 / 18:59

   Ik ben altijd al benieuwd geweest hoe jij aan deze blognaam kwam. Hoe leuk is dat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.