Bloggen #17 – Hoe je een blogdip doorkomt

Soms gebeurt het dat een blad wit blijft en er geen letter op getypt raakt. Je zit nochtans met boordevol inspiratie en je kan nog heel veel leuke artikels schrijven. Toch lukt het je niet om die artikels te schrijven of zit je met je hoofd elders waardoor je je niet kan concentreren op het schrijven. Het zou wel eens kunnen dat je in een dipje zit.

Laat het moment los

Jezelf dwingen om iets op papier te krijgen is nooit goed. Als het niet lukt om iets te schrijven, ga dan iets anders doen waar je misschien wel inspiratie van krijgt. Trek bijvoorbeeld je loop-of wandelschoenen aan en ga bijvoorbeeld buiten al foto’s maken. Of sla aan het bakken of koken en wie weet popt er iets op in je hoofd waar je na die activiteit wel over kan schrijven.

Probeer je tijd in te plannen

Vlak voor een deadline werken is nooit goed. Niet in het dagelijkse leven, maar eveneens niet in het schrijven. Probeer daarom zorgvuldig je tijd in te plannen. Heb je in het weekend vrij? Probeer dan al iets te schrijven en wie weet schrijf je zo snel enkele artikels af. Zo creeër je ruimte voor de momenten dat je zou kunnen schrijven maar er helemaal geen inspiratie in je opkomt.

Ga blogs lezen

Nu je toch even geen inspiratie hebt kan je van de gelegenheid gebruik maken om andere blogs te lezen. Ook hier kan je inspiratie uit halen en wie weet tik je straks de meeste artikels die je ooit in die periode hebt geschreven. Ook magazines of de krant lezen kan hier ook bij helpen. Je hoeft dan niet persé over de dagelijkse actualiteit te schrijven maar in elk artikel kan er andere inspiratie uit stromen.

Heb jij soms last van een blogdip?

Delen:

4 Reacties

 1. 20 april 2021 / 21:26

  Ja ik heb zeker wel eens last van een blogdip. Of ik heb veel inspiratie maar geen tijd om het op te schrijven.

 2. 21 april 2021 / 08:28

  Tot nu toe heb ik de luxe dat ik juist meer weet te schrijven dan ik publiceer;). En als ik buiten ben, zie ik altijd weer van alles waar ik ook nog wel over kan schrijven. Dus mocht er een dip komen, zou naar buiten gaan voor mij de ideale oplossing zijn.

  • Evelyne
   Auteur
   21 april 2021 / 10:36

   Heel mooi hoe je inspiratie haalt uit alles die je rondom jou ziet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.