Tips en reacties waar ik al dan niet iets mee wil doen

Ik schreef al eerder een artikel over het begin van deze blog en hoe ik het zag. Hier volgt eigenlijk een soort van update van het artikel opdat ik het wel eens fijn vind om gewoon een artikel te schrijven over hoe ik het zie.

Onzekerheid vs weten wat ik wil

In het leven sta ik best heel onzeker en toch weet ik heel goed wat ik wil. Ook met deze blog is dit zo. Zo loopt er wel eens iets goed fout achter de schermen en dan kan ik wel heel erg panikeren. Zeker wanneer het probleem niet tijdig of helemaal niet op te lossen is. Niemand die hier wellicht al iets van gemerkt heeft (of wel?), maar in mijn ogen is dit een soort falen.

Positief blijven en plezier hebben in het schrijven

Dan bedenk ik mij dat ik deze blog ben gestart om iedereen een positief inzicht in het leven te geven. Schrijven over dankbaarheid, positiviteit en alle vreugde er om heen. Maar soms kan daar ook een artikel als deze tussen sluipen. Ja, ook hier heb ik zelf eens nood aan (en geloof me, dit word redelijk snel geschreven). Zolang ik maar plezier heb in het schrijven.

Doe waar jij je goed bij voelt

Een veel geschreven reactie was dat je moet schrijven waar je je goed bij voelt. En ja, dat doe ik. Met alle onzekerheid, die ik overal ongezien mee sleur, van doen. Ook de verschillende reacties over het soort foto die ik bij een artikel plaats heeft mij al heel wat wakkere nachten bezorgt. But I still do what I want to do! Schrijven, schrijven en nog eens schrijven met of zonder de perfecte foto.

Doe jij steeds je zin? Of geef je gehoor aan reacties die je enthousiasme overhoop halen?

Delen:

4 Reacties

 1. 31 augustus 2020 / 09:23

  Mooi en herkenbaar wat je schrijft. Ik ben ook geneigd van één tip of negatieve reactie wakker te liggen, terwijl zo’n reactie eigenlijk maar zelden een keer komt. Daarom probeer ik toch vooral te blijven doen wat ik zelf wil. Ik denk dan: als mensen het niet willen lezen, moeten ze maar gewoon niet meer komen lezen. Klinkt nu simpeler dan ik het voel hoor, trouwens;).

  • Evelyne
   Auteur
   3 september 2020 / 18:53

   Goede gedachte, die inderdaad simpeler is dan het lijkt 😉

 2. 4 september 2020 / 18:21

  Zelf krijg ik eigenlijk nooit negatieve reacties, maar als ik die wel zou krijgen zou ik alsnog doen waar ik mezelf goed bij voel.

  • Evelyne
   Auteur
   5 september 2020 / 09:19

   Heel mooie ingesteldheid van je om je niet te laten doen door eventuele negatieve reacties 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.